Uit onderzoek is gebleken dat de meeste huwelijksaanzoeken gedaan worden op kerstavond. Niet op Valentijnsdag, wat de meeste mensen denken. Dit bleek uit onderzoek waar 2,6 miljoen verloofden zijn ondervraagd, 30% daarvan is in de maanden november en december verloofd. Wij hebben voor jullie de 4 leukste verlovingen op een rijtje gezet.

Foto: www.graymalin.com/

Foto: www.graymalin.com/

99 luftballons
Heliumballonnen, folieballonnen, topballonnen, je kunt het zo gek niet bedenken of het is mogelijk met ballonnen. Wat is er leuker dan een aanzoek doen met folieballonnen in de tekst ‘Marry me?’ Met folieballonnen kun je de leukste teksten, quotes en initialen maken voor het huwelijksaanzoek. Natuurlijk zijn ze ook helemaal hip voor een babyshower of 21-diner. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren zoals goud, zilver en brons en zelf te combineren!

Heliumballonnen zelf zijn in talloze kleuren beschikbaar en sinds kort zijn zelfs LED-ballonnen leverbaar. Op deze manier geef je net dat beetje kleur aan het aanzoek of de gelegenheid. Natuurlijk hoef je niet te kiezen voor felgekleurde ballonnen, ook pastelkleuren of zelfs doorzichtige ballonnen met confetti kunnen net dat beetje extra geven.

Foto: Merel van Vastenhoven

Foto: Merel van Vastenhoven

Lord of the rings
Wat is een huwelijksaanzoek zonder ringen? Het geven van een verlovingsring stamt af van de Romeinen. In de tijd van de Romeinen stond er in de verlovingsring ene kleine sleutel. Dit stond symbool voor rijkdom en status. Het was toen niet zo’n romantisch gebaar, maar het was wel duidelijk dat de vrouw eigendom was geworden van de man.

Na de Romeinse tijd werd de verlovingsring wel gegeven als teken van liefde en trouw. De ring symboliseerde later de liefde tussen twee personen en daarnaast ook status, alleen rijke mensen konden vroeger namelijk een ring kopen. Een ring staat symbool voor het oneindige, aangezien het geen begin en geen eind heeft. Het is als een cyclus zonder einde. Een perfect statement voor een huwelijk.

Momenteel zijn geometrische patronen en vormen erg populair. In allerlei gebieden zoals mode, grafische vormgeving, interieur maar ook in ringdoosjes zie je de vormen terugkomen. Het geeft een zachte en speelse look. Dit doordat er vaak glas gecombineerd wordt met metaal zoals koper of messing. Het lijnenspel staat bij dit mooie ringdoosje in perfecte tegenstelling tot de ringen die in het doosje liggen. Natuurlijk is dit ringdoosje niet alleen verkrijgbaar om je geliefde ten huwelijk te vragen, maar is ook een leuke toevoeging op de trouwdag zelf!

Foto: https://howheasked.com/beautiful-teepee-proposal/

Foto: https://howheasked.com/beautiful-teepee-proposal/

Candle in a bag
Vroeger leefden sommige volken van de jacht in wigwams of tipi’s en hadden geen vaste verblijfplaats. Tegenwoordig zie je ze vaak als speeltent of slaapplek voor kinderen. Maar hoe romantisch is het als je ten huwelijk gevraagd zou worden in een wigwam? En dan niet zomaar een wigwam, nee eentje gevuld meer zachte kussens, huiden en dekens. In de open lucht onder de sterren zou het ultieme gevoel creëren van vrijheid. Zoals hierboven is er gebruik gemaakt van candlebags.

Candlebags zijn super sfeermakers tijdens een romantische avond, feest of bruiloft zelf. Deze kaarsenzakken zijn gemaakt van speciaal brandvertragend materiaal waarin je een kaarsje kunt plaatsen. Canglebags kunnen zowel voor binnen als buiten gebruikt worden en zijn voorzien van diverse opdrukken. Daarnaast zijn ze ook in verschillende groottes verkrijgbaar. Je kunt dus een motief uitkiezen dat helemaal bij de gelegenheid past. Vergeet niet om de candlebag te verzwaren met wat zand of droge rijstkorrels, we willen natuurlijk niet dat het lichtje omwaait.

Het leuke aan candlebags is dat ze helemaal neer te zetten zijn waar je maar wilt. Denk aan een hartje of letter, maar je zou er ook een heel pad mee kunnen uitstippelen. Zolang de candlebags maar niet nat worden! Wel zijn er speciale drijvende candlebags te huur voor op een vijver en meer in de kleur wit gecombineerd met goud of zilver. Ook deze zullen de avond een magische tint geven, zonder dat het duur hoeft te zijn!

Foto: thebridaldetective.com

Foto: thebridaldetective.com

If love was a storybook, we’d meet on the very first page
Ga je liever voor iets kleins en toch romantisch? Wat dacht je van een aanzoek uit een romantisch boek van bijvoorbeeld Jane Austen. Jane Austen was een Engelse romanschrijfster, haar verhalen gaan allemaal over de liefde, zelf is ze nooit getrouwd geweest. De werken Sense and Sensibility, Pride and Prejudice, Mansfield Park en Emma waren enorm populair.

Natuurlijk kun je ook kiezen voor een ander boek waar een quote in staat die jij wil highlighten. Hier is gekozen voor een romantische hartje, uitgesneden uit verschillende bladzijdes om op deze manier de verlovingsring te kunnen plaatsen als het boek nog dicht is. Verder zou je het kunnen aanpassen door een satijnen lint als boekenlegger op de juiste plek te kunnen bevestigen, of het boek zelf nog eens extra in te pakken met tule, waardoor je de kaft nog kan zien, maar het meer een cadeau te maken.

Tekst: Kimberley