De Coronaproof bruiloft is de komende tijd nog wel even “here to stay” helaas. De maatregelen rondom bruiloften in deze Corona tijd veranderen constant. Lees hieronder hoe je je bruiloft Coronaproof maakt.

Maximum aantal gasten huwelijksvoltrekking

Het aantal gasten voor de huwelijksvoltrekking ligt nu (04-11-2020) op maximaal 20 personen. Dit aantal is incl. kinderen, maar exclusief personeel van de locatie. Naar verwachting zal deze maatregel minimaal 2 weken gaan duren. Houd er rekening mee dat de groepsgrootte van 20 personen alleen geldt voor de huwelijksvoltrekking en niet voor een samenkomst van te voren of achteraf. Een receptie, toast & taart, diner en feest met een groep mensen zit er dus even niet in helaas.

Voor alle gasten die een uitnodiging hebben ontvangen, geldt dat deze uitnodiging geldt als een reservering.

Credits: Stijn Rompa Fotografie

Tip 1: Besteed extra aandacht aan de styling van de huwelijksvoltrekking

Reden te meer om de styling van de huwelijksceremonie extra aandacht te geven. Tenslotte is de huwelijksceremonie nu het hoogtepunt van jullie bruiloft. Let erop dat de ceremonie stoelen per huishouden 1,5 m. uit elkaar geplaatst moeten worden. Ook de trouwambtenaar en ander bruiloftspersoneel dient op 1,5 m. afstand te blijven.
Huur mooie stoelen in en versier ze met een lint, bloemen of groene takken. Versier het gangpad met een loper, bloemen, bloemblaadjes of windlichten met kaarsen erin.
Gebruik een gave backdrop of prieel versierd met bloemen en/of doeken als centraal focuspunt van jullie ceremonie.
En vergeet vooral ook niet mooie stoelen of een bankje voor jullie als bruidspaar te gebruiken en een stijlvolle spreektafel voor de trouwambtenaar.

Credits: Kaylee Burger Fotografie

Tip 2: Live video stream van jullie huwelijksceremonie

Vanwege het beperkte aantal gasten zullen jullie waarschijnlijk niet iedereen uit kunnen nodigen voor de huwelijksvoltrekking. Hoe leuk is het dan dat jullie gasten via een live video stream toch deel kunnen uitmaken van de bruiloftceremonie! Er zijn steeds meer videografen die deze optie aanbieden aan hun bruidsparen. Op die manier kan je toch met veel gasten je huwelijksceremonie coronaproof vieren.

Horeca op een bruiloft

De horeca is naar verwachting gesloten tot halverwege december. Tot die tijd geleden dus voor de feestelijkheden en na afloop gelden de regels die voor de horeca gelden. Mocht je naderhand thuis toch willen proosten of taart aan willen snijden, dan kan dat helaas met max. 2 andere personen buiten het huishouden van het bruidspaar zelf. Veel bruidsparen kiezen er dan nu ook voor om de andere feestelijkheden zoals receptie, diner en feest door te schuiven naar 2021. Maar eventueel zou je ook aan al je gasten kunnen vragen om een champagne glas klaar te zetten met een klein flesjes bubbels bij de laptop of tablet en zou je ook via live video stream met iedereen op het bruidspaar kunnen proosten. Er is dan zelfs ook ruimte voor een speech voor het bruidspaar.
Een ander alternatief om toch nog samen te eten met al je gasten, is iedereen in hun eigen auto door de drive-tru van bijvoorbeeld de McDonalds of Burger King rijden. Rijd daarna met zn allen naar een parkeerplaats en smullen maar in jullie auto!

backdrop ceremonie

Tip 3: Alternatief voor felicitaties

Wat wel een mooi Coronaproof bruiloft alternatief is, is om bijvoorbeeld een Coronaproof drive-tru te organiseren waarbij alle gasten in de auto langs komen rijden om het bruidspaar vanaf een afstandje te feliciteren. Versier een plekje bijvoorbeeld met wat ballonnen zoals een ballonnenboog, ballonpilaren of trosjes heliumballonnen en het ziet er al snel aangekleed uit. Alle gasten zien ook meteen waar ze moeten langs rijden.

Credits: Elise Rachelle Fotografie

Tip 4: Plaats verschillende (sta)tafels of zuilen met pompjes of spray flacons met desinfectie handgel of spray.

Onmisbaar voor een coronaproof bruiloft is desinfectie gel. Plaats een desinfectie station bij de entree van de locatie met een bord erbij om je gasten te vragen om hun handen te desinfecteren. Ook kan je een desinfectie station plaatsen bij de toiletten of bij de garderobe. Kleed het station een beetje leuk aan met sfeerverlichting en bloemen en het ziet er al meteen een stuk romantischer uit.

Credits: Stories by Josan

Tip 5: Besteed extra aandacht aan de trouwfoto’s

Ondanks Covid-19 zal je niks van het virus merken op je trouwfoto’s die genomen worden tijdens de huwelijksreportage. Op deze foto’s staat een bruidspaar altijd samen of alleen op de foto, ook in normale omstandigheden. Pak daarom extra uit met leuke props zoals bijv. grote lichtletters, heliumballonnen of een backdrop. Ook gekleurde rookbommen geven een super gaaf effect voor je trouwfoto’s. Ga naar het bos, de hei, een park met een meertje, het strand of een gave binnenlocatie en neem er uitgebreid de tijd voor die dag!

Jullie liefde

Hopelijk kunnen jullie als bruidspaar ondanks Covid-19 toch nog enorm genieten van jullie mooie dag. Uiteindelijk draait het ook tijdens een coronaproof bruiloft maar om 1 ding en dat is jullie liefde voor elkaar en dat jullie daarna als man en vrouw (of als man & man of vrouw & vrouw) samen door het leven kunnen gaan. En dat diner en/of feest kan je altijd later nog vieren. Altijd een goed excuus om nogmaals je mooie jurk en pak aan te trekken! Wij willen jullie in ieder geval veel sterkte en liefde toe wensen in deze stressvolle tijd!

Deel dit bericht
Menu sluiten