Het trouwseizoen van 2020 is dit jaar heel anders gelopen dan iedereen verwacht had. Bruidsparen stelden massaal hun bruiloft uit. Sommige bruidsparen waren zelfs genoodzaakt om meerdere keren hun bruiloft te verzetten. Feestjes thuis zoals verjaardagen, babyshowers en 21-diners werden geannuleerd. Wij vinden het verschrikkelijk voor al die bruidsparen die hun bruiloft in het water zagen vallen! Maar wat is nu de stand van zaken op 8 maart 2021?

Persconferentie 8 maart 2021

De tot nu toe laatste persconferentie bracht niet echt veranderingen met zich mee ten opzichte van de afgelopen maanden voor bruiloften en events. Ook wij van In Style Styling kregen afgelopen maanden weer een aantal annuleringen en verplaatsingen binnen helaas. En niet alleen bruiloften, maar ook 21-diners, andere verjaardagen en babyshowers werden geannuleerd. Heel begrijpelijk en hier hebben wij onze klanten ook geen kosten voor in rekening gebracht. Maar wat wordt er nu precies geadviseerd en is het een advies of een vereiste?

Horeca gesloten

Horeca gelegenheden zijn vanaf de avond van 14 oktober weer op slot gegaan. Deze gedeeltelijke lockdown maatregel is nog steeds van kracht, maar op dit moment is nog onbekend wanneer de horeca weer open mag.

Maximaal 1 gast

Het dringende advies is om het aantal gasten dat je in huis en in de tuin ontvangt, maar maximaal tot 1 persoon te beperken. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet in dit aantal meegerekend. Ook moet de gastheer of gastvrouw aan iedereen vooraf vragen of hij of zij klachtenvrij is. Daarnaast moet er ook tussen de aanwezige gast en de rest 1,5 m. afstand gehouden worden.

Blokverjaardagen (waarbij gasten in vaste tijdsblokken over de dag verdeeld langs komen) zijn dus niet toe gestaan. Je mag per dag in totaal 1 gast ontvangen.

Mag je trouwen in eigen tuin? Mag ik een 21-diner houden?

Ja, je mag trouwen in eigen tuin of een 21-diner geven in je eigen tuin of huis. Maar met de huidige maatregelen is dit vrijwel onmogelijk. Je mag maximaal dan maar 1 gast uitnodigen. Ook moet er dan 1,5 m. blijven tussen alle aanwezigen. Nogmaals, het is een dringend advies en geen vereiste, maar de vraag is natuurlijk of het verstandig is om af te wijken van dit advies.

Huwelijksceremonie

  • Bij een huwelijksceremonie mogen maximaal 30 gasten aanwezig zijn. Dit is exclusief personeel.
  • Het is buiten niet toegestaan om bij elkaar te zijn in groepen van meer dan 4 personen of 1 huishouden. Let op: De uitzondering van 30 personen geldt alleen voor de huwelijksvoltrekking zelf en niet voor een (spontane) samenkomst na afloop.
  • De trouwceremonie is alleen voor genodigden. De uitnodiging geldt als reservering.
  • Voor een huwelijksvoltrekking als onderdeel van het belijden van een geloof of levensovertuiging, gelden alle regels die gelden voor het belijden van een geloof of levensovertuiging.
  • Voor de receptie of feestelijkheden na afloop van de huwelijksceremonie bij een eet- en drinkgelegenheid gelden de regels voor de horeca. En de horeca is gesloten dus hiervoor bestaan vrijwel geen mogelijkheden.

Mondkapjes

Met de nieuwe maatregelen wordt het ook verplicht om een mondkapje te dragen in openbare binnenruimtes. Dit wordt momenteel nog wel juridisch geregeld, dus is nu nog slechts een advies. Zodra het juridisch is geregeld, zal dit een verplichting worden. Dit zal ook zeker gevolgen hebben voor de ceremonies en dergelijke die binnen worden gehouden.

Anderhalve meter maatregel

Als wedding stylisten merken wij vooral dat die 1,5 m. gewoon een heel hekel punt is bij bruiloften. Ik kan bruidsparen daar geen ongelijk in geven helaas. Tijdens je bruiloft wil je toch je dierbaren kunnen omhelzen en aan kunnen raken. Maar wij vragen ons wel af wat de toekomst zal brengen. Hoe lang zal die 1,5 m. nog verplicht blijven? En hoe lang wil je je bruiloft uiteindelijk uitstellen? We kunnen ons heel goed voorstellen dat je gewoon graag wil trouwen, zodat je samen verder kunt als man en vrouw. Of misschien is er iemand ziek in je naaste omgeving, die wellicht niet heel lang meer heeft. Allemaal redenen om toch te trouwen in deze Corona tijd. Voor die bruidsparen hebben een speciaal Corona-proof stylingpakket samen gesteld, waar verschillende bruidsparen al met veel enthousiasme gebruik van hebben gemaakt.

covid-19 bruiloft

Bruiloften en events op een horeca locatie

Voor bruiloften en andere events die plaats zullen vinden op een horeca locatie geldt momenteel de regel: Binnenlocaties mogen maximaal 30 gasten ontvangen, buitenlocaties maximaal 40 gasten. Iedereen moet de 1,5 m. tussen gezinnen en stellen behouden blijven. Zorg dus voor een ruime locatie, waar je 1,5 m. afstand kan houden met alle aanwezige gasten.

Onzekerheid

Wij merken onder bruidsparen veel onzekerheid en stress. Iets wat wij als bruiloft stylisten heel vervelend vinden voor jullie! Onze tip hierin is: Probeer de toekomst rustig af te wachten. Je kan de maatregelen en het virus nou eenmaal niet beïnvloeden. Check met al je leveranciers hoe zij omgaan met eventuele annuleringsmogelijkheden met betrekking tot Corona. Wellicht valt het straks mee en dan heb je voor niks zo’n stress gehad. Niemand kan de toekomst voorspellen, maar wij blijven geloven dat jullie bruiloft hoe dan ook straks onvergetelijk zal worden. En dat jullie straks met liefde en blijdschap terug zullen denken aan jullie mooie trouwdag! #letloverule

Close Menu