Het trouwseizoen van 2020 is dit jaar heel anders gelopen dan iedereen verwacht had. Bruidsparen stelden massaal hun bruiloft uit. Sommige bruidsparen waren zelfs genoodzaakt om meerdere keren hun bruiloft te verzetten. Feestjes thuis zoals verjaardagen, babyshowers en 21-diners werden geannuleerd. Wij vinden het verschrikkelijk voor al die bruidsparen die hun bruiloft in het water zagen vallen! Maar wat is nu de stand van zaken op 23 augustus 2020?

Persconferentie 18 augustus 2020

De tot nu toe laatste persconferentie bracht vooral waarschuwingen en één dringend advies met opnieuw flinke gevolgen voor bruiloften en events die thuis plaats zouden vinden. Ook wij van In Style Styling kregen na deze persconferentie weer een aantal annuleringen en verplaatsingen binnen helaas. Met name bruiloften die thuis in de tuin plaats zouden gaan vinden. Maar ook 21-diners, andere verjaardagen en babyshowers werden geannuleerd. Heel begrijpelijk en hier hebben wij onze klanten ook geen kosten voor in rekening gebracht. Maar wat wordt er nu precies geadviseerd en is het een advies of een vereiste?

Maximaal 6 gasten

Het advies is om het aantal gasten dat je in huis en in de tuin ontvangt, maar maximaal tot 6 personen te beperken. Kinderen tot en met 12 jaar worden niet in dit aantal meegerekend. Ook moet de gastheer of gastvrouw aan iedereen vooraf vragen of hij of zij klachtenvrij is. Daarnaast moet er ook tussen de aanwezige gasten 1,5 m. afstand gehouden worden.

Momenteel is bovenstaande een advies, maar als het aantal besmette personen weer verder op gaat lopen, zou dit in de toekomst wel eens een maatregel kunnen worden.

Mag je trouwen in eigen tuin? Mag ik een 21-diner houden?

Ja, je mag trouwen in eigen tuin of een 21-diner geven in je eigen tuin of huis. Maar het advies blijft dan ook, je mag maximaal 6 gasten uitnodigen incl. bijvoorbeeld een trouwambtenaar en een fotograaf. Of incl. het personeel van de cateraar. Kinderen onder de 13 jaar worden hier dus niet in meegerekend. Ook moet er dus 1,5 m. blijven tussen alle aanwezige gasten. Nogmaals, het is een dringend advies en geen vereiste, maar de vraag is natuurlijk of het verstandig is om af te wijken van dit advies.

Anderhalve meter maatregel

Als wedding stylisten merken wij vooral dat die 1,5 m. gewoon een heel hekel punt is bij bruiloften. Ik kan bruidsparen daar geen ongelijk in geven helaas. Tijdens je bruiloft wil je toch je dierbaren kunnen omhelzen en aan kunnen raken. Maar wij vragen ons wel af wat de toekomst zal brengen. Hoe lang zal die 1,5 m. nog verplicht blijven? En hoe lang wil je je bruiloft uiteindelijk uitstellen? We kunnen ons heel goed voorstellen dat je gewoon graag wil trouwen, zodat je samen verder kunt als man en vrouw. Of misschien is er iemand ziek in je naaste omgeving, die wellicht niet heel lang meer heeft. Allemaal redenen om toch te trouwen in deze Corona tijd. Voor die bruidsparen hebben een speciaal Corona-proof stylingpakket samen gesteld, waar verschillende bruidsparen al met veel enthousiasme gebruik van hebben gemaakt.

covid-19 bruiloft

Bruiloften en events op een horeca locatie

Voor bruiloften en andere events die plaats zullen vinden op een horeca locatie geldt er momenteel geen maximaal aantal personen. Wel moet de 1,5 m. tussen gezinnen en stellen behouden blijven. Zorg dus voor een ruime locatie, waar je 1,5 m. afstand kan houden met alle aanwezige gasten. Dit geldt zowel voor de ceremonie als tijdens het diner en eventueel het feest.

Onzekerheid

Wij merken onder bruidsparen veel onzekerheid en stress. Iets wat wij als bruiloft stylisten heel vervelend vinden voor jullie! Onze tip hierin is: Probeer de toekomst rustig af te wachten. Je kan de maatregelen en het virus nou eenmaal niet beïnvloeden. Check met al je leveranciers hoe zij omgaan met eventuele annuleringsmogelijkheden met betrekking tot Corona. Wellicht valt het straks mee en dan heb je voor niks zo’n stress gehad. Niemand kan de toekomst voorspellen, maar wij blijven geloven dat jullie bruiloft hoe dan ook straks onvergetelijk zal worden. En dat jullie straks met liefde en blijdschap terug zullen denken aan jullie mooie trouwdag! #letloverule