Om jouw bruiloft tot een mooi geheel te maken zijn kleuren zeker niet onmisbaar! Pantone, internationale autoriteit op kleurgebied, riep in het jaar 2016 twee kleuren uit tot Color of the Year 2016. Dit was voor het eerst dat er twee kleuren centraal gezet werden voor een jaar, en niet één kleur! Roze Quartz en Serenity, ook wel babyblauw en babyroze, waren dé kleuren die het jaar 2016 moesten gaan veroveren.

Foto's : Tovergoud

Foto’s : Tovergoud

Naast Color of the Year, Roze Quartz en Serenity van Pantone, zagen we op het gebied van kleuren nog veel meer langskomen. Metallic kleuren, Rosé goud en nog keurrijker dan voorgaande jaren! Daarnaast waren aardetinten een #musthave voor de ultieme bruiloft in 2016. Maar ook dit jaar zijn aardetinten helemaal hot! Bekijk de trouwtrends voor 2017 om de juiste inspiratie te krijgen voor jullie barn of greenery wedding met de juiste kleurtinten.

Kleurtrends
Het zal jullie vast niet ontgaan zijn dat er ieder jaar meerdere kleuren uitgeroepen worden als Color of the Year. Niet alleen door Pantone, maar ook door bijvoorbeeld verffabrikant Flexa.

Op Flinders.nl kun je terug lezen dat Karl Bertilsson, Oud-Sales Manager bij NCS Color, het wereldwijde systeem van kleurcodes, uitleg gaf over de theorie achter kleurtrends. Dit tijdens de designbeurs IMM Cologne, één van de grootste designbeurzen in Europa (Koelnmesse, Duitsland).

Bertilsson beschrijft een trend als ‘Understanding at what point we are’. Zo beschrijft Flinders.nl dat de kleurtrends die uitgeroepen worden tot kleur van het jaar, allemaal iets te maken hebben met de actuele situatie in de wereld.

Foto's: Corné Hannink

Foto’s: Corné Hannink

Sherwin-Williams
Sherwin-Williams is een verfproducent, niet alleen voor kleurinspiratie maar ook voor de juiste expertise bieden zij hulp. Designers over de hele wereld keken uit naar de aankondiging van de kleur van het jaar van de Amerikaanse verfproducent Sherwin-Williams.

Color of the year 2017 is een schaduw zoals het bedrijf Sherwin-Williams het noemt, Poised Taupe. Sherwin-Williams noemt het “de nieuwe neutraal, klassiek, maar toch modern, met de perfecte balans van warmte en koelte”. Poised Taupe is goed te combineren  met diverse kleuren en kan ook in combinatie met wit een perfecte bruiloft worden. Denk hierbij aan de trend van de natuurlijke kleuren en houten elementen vanuit de Barn trend. Poised Taupe is ook goed te combineren met goud en andere metallic kleuren.

Wij hebben voor jullie hierboven een handig klein moodboard gemaakt. De kleur Poised Taupe hebben wij samengevoegd met andere kleuren die er ook erg goed bij passen. Lichtblauw, donkerblauw, wit, maar ook paarse tinten zijn erg goed te combineren met deze kleur! Niet alleen houten elementen zijn goed te gebruiken, maar ook vintage of romantische objecten! Menukaarten, naamkaartjes of uitnodigingen kunnen helemaal met de juiste kleurtinten en het uitgekozen thema worden gemaakt.

“Our story of taupe is simple. Earthen brown combines with conservative grey and the result is a weathered, woodsy and complex neutral that celebrates the imperfections and authenticity of a well-lived life.” – Sherwin-Williams

Foto's: Tovergoud en Corné Hannink

Foto’s: Tovergoud en Corné Hannink

Flexa
Verffabrikant Flexa heeft dit jaar ook weer een must-have kleur van 2017 uitgeroepen tot kleur van het jaar. In 2016 gingen veel mensen aan de slag met de kleur okergoud! De kleur van het jaar 2017 is volgens Flexa: Denim Drift. Zoals hierboven vermeld stond, zijn de kleurtrends allemaal gevolgen van actuele situaties in de wereld. De gedachte achter het palet van 2017 gaat helemaal over balans. Dit jaar zagen de trendwatchers van het Global Aesthetic Center een interessant contrast tussen de brutale, meer opvallende kleuren en de selectie lichtere kleuren. Zo kunnen de heldere kleuren prachtig opvallen.

‘Blauw is de kleur die we elke dag tegenkomen. Denk aan de lucht en de kleding die we dragen. Demin Drift is de must-have kleur van 2017”- Heleen van Gent, Creative Director Global Aesthetics Center

Wat zo mooi is aan de Denim Drift kleur, is dat hij goed te combineren is met aardetinten en grijstinten. Maar ook met fellere kleuren zal de versterking voor de felle kleuren nog beter uitpakken. De Denim Drift is op bruiloften natuurlijk ook goed te combineren met goudtinten en groene kleuren. Denk maar eens aan de kleur blauw met als accentkleur goud! Een combinatie die fris, landelijk en een Scandinavische stijl toont. Maak je gebruik van gouden onderborden, dan creëer je zelfs op tafel een heerlijk klassiek luxe gevoel. Maar ook de Art Deco stijl gecombineerd met Demin Drift brengt een heerlijke vibe met zich mee. Door verschillende veertjes en maskers maak je een warme en gezellig sfeer tijdens jullie bruiloft. Laat je inspireren!

Pantone
Pantone heeft een top 10 uitgebracht met dé kleuren voor de zomer in 2017. De meeste bruiloften worden gehouden rond de lente en de zomer. Daarom hebben wij de kleuren van Pantone ook voor jullie op een rijtje gezet. Dit jaar zijn de kleuren best ingetogen, aardetinten en enkele fellere kleuren ertussendoor. Wat vooral herkenbaar is zijn de blauwe tinten die we ook terug zagen bij Flexa, maar ook de thema’s die in 2017 helemaal hip zijn worden teruggekoppeld aan de kleuren van Pantone.

Greenery is een van de kleuren die we zien in het palet van Pantone voor de zomer van 2017. Wil je een Greenery thema op jullie bruiloft? Check dan onze handige tips uit deze blog! Ook de kleur Flame en Hazelnut gecombineerd met Primrose Yellow kan zorgen voor een gezellige, warme sfeer tijdens jullie dag. Onderstaande kleuren kan je ook gebruiken in verschillende kleurrijke bloemen, linten aan ceremonie stoelen of hang lampionnen op in deze frisse kleuren.

Afbeeldingen: Vogue.nl

Afbeeldingen: Vogue.nl

Tekst: Kimberley