Joost&Dineke-Creatieve Fotomissies_2 (2)Het inhuren van een weddingplanner of ceremoniemeester is niet het eerste dat bij de veel Nederlandse paren op het to-do lijstje staat wanneer zij hun bruiloft plannen. Men kent de term vooral uit films uit de VS, waar je raar aangekeken wordt als je er géén hebt. Een professioneel een weddingplanner of professioneel ceremoniemeester biedt namelijk veel voordelen! 

Als bruid of bruidegom-to-be kun je avonden zoet zijn met het afstruinen van het internet op zoek naar leveranciers en het lezen van blogs met tips & tricks. Allemaal leuk en aardig, maar wat is er veel keus en wat moet er veel geregeld worden! Dit kan heel overweldigend zijn, tenslotte is het voor de meeste mensen de eerste keer dat ze gaan trouwen en de afgelopen jaren zijn er steeds meer mogelijkheden gekomen voor de invulling van jullie grote dag.

Joost&Dineke-Creatieve Fotomissies_1 (2)Als weddingplanner probeer ik orde in de chaos te scheppen voor mijn bruidsparen. Na een eerste kennismakingsgesprek, vaak bij het bruidspaar thuis, probeer ik al zo veel informatie te hebben dat ik de ideeën en de smaak van het bruidspaar in grote lijnen ken. Aan de hand van de wensen en het beschikbare budget ga ik vervolgens aan de slag om de geschikte leveranciers te vinden. Het bruidspaar hoeft dan alleen maar een selectie te maken uit het lijstje wat ik voor hen gemaakt heb. Dat scheelt een hele hoop tijd!

alice_rowan-Percys_Fotografie (2)
Naast het zoeken van leveranciers vind ik het als weddingplanner ook altijd erg belangrijk om mijn bruidsparen te helpen bij het bedenken van een heuse ‘huisstijl’ voor hun bruiloft. Dit biedt namelijk een houvast bij het maken van sommige beslissingen in de voorbereidingen. Hierbij kan de keuze vallen op een kleur die overal in terug komt, maar het kan ook breder zijn, zoals een stijl (denk aan vintage) of een thema (bijvoorbeeld reizen).  Belangrijk is dat de gekozen huisstijl past bij het bruidspaar en het de bruiloft een nog persoonlijker tintje geeft waarin de gasten de bruid en bruidegom herkennen.

RobertGoversFotograaf-4377 (2)Op de trouwdag zelf help ik in de rol van ceremoniemeester het bruidspaar graag om alles perfect te laten verlopen. Veel mensen vragen hier een vriend of familielid voor, maar het nadeel is dat deze persoon voornamelijk aan het rondrennen en regelen is en de bruiloft vaak anders beleeft dan het bruidspaar zou willen. Soms komt het zelfs voor dat deze belangrijke persoon voor het bruidspaar belangrijke momenten op de dag mist, omdat hij of zij ergens anders iets voor moet bereiden. Super zonde natuurlijk.

 

 

Als professioneel ceremoniemeester zorg ik Nancy&Rob-SylkaFotografie_2 (2)er voor dat jullie samen met ál jullie gasten van de dag kunnen genieten. Een van de taken die ik hierbij onder andere graag op me neem is het tot in de puntjes verzorgen van de styling. Een mooie styling staat namelijk garant voor een extra sfeervolle dag. Wanneer het niet te veel werk is, combineer ik het graag met mijn andere taken op de dag. Lukt het me echter niet om het allemaal zelf te doen, dan schakel ik graag anderen van het team van In Style Styling & Decoraties in om mij te helpen en de styling geheel naar de wensen van het bruidspaar te maken. Alles om het bruidspaar en hun gasten zorgen te besparen en een onvergetelijk mooie dag te creëren! Wil je weten hoe andere trouwende stellen de samenwerking met mij hebben ervaren? Kijk dan eens op mijn website Prachtige Plannen.

Wellicht kan ik als weddingplanner of professioneel ceremoniemeester ook wel iets voor jullie betekenen. Ik kom graag bij jullie langs om kennis te maken en jullie wensen te bespreken! Ook ben ik aanwezig op de Love & Marriage beurs bij de stand van In Style Styling & Decoraties. Aarzel niet om me daar aan te spreken!

Lenie Willems – Volkers