Centerpieces: Het zijn dé musthaves voor je bruiloftstafel. Ze zijn uiteraard in verschillende soorten en maten te huur en te koop, maar soms zelf ook heel gemakkelijk te maken. Handig, want niet iedereen heeft hetzelfde budget. Bovendien is het hartstikke leuk om er zelf wat creativiteit in te gooien. Wij geven je een aantal knutseltips!

Boomschijven en bloemetjes
Een van de bekendste en populairste centerpieces is waarschijnlijk een vaas of plantenbak met bloemen. Als je voor kleine vaasjes met bloemen kiest, kan dit echter wat karig ogen. Gebruik daarom een boomschijf waarop je deze kunt plaatsen. Dit zorgt meteen voor een ander effect. Zet er ter extra decoratie nog een waxinelichthouder bij, leg rondom nog wat kleine boomschijfjes en af is je centerpiece!

Schitterende stolp
Een glazen stolp is ook een zeer multifunctionele decoratie. Niet alleen is een stolp handig om snoepgoed en etenswaren onder te bewaren, maar ook ideaal als centerpiece op je bruiloft. Als terrarium voor bloemen en planten op een boomschijfje, of met veren, beeldjes en/of leuke accessoires. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om er een ’s zomers tintje aan geven, door schelpen te gebruiken. Mocht je meer van de herfst zijn, zijn dennenappels, takjes en gedroogde bloemen ook erg sfeervol om onder de glazen kap te plaatsen.

Creatief met kurk
Voor deze tip hoef je niet alleen je creativiteit te gebruiken, maar moet je ook nog eens flink veel dorst hebben. Er is altijd wel een reden voor een wijntje, toch? Verzamel de kurken van alle lege flessen en plaats deze in een grote vaas, plaats hierin een kleinere vaas of een kaarshouder waarin je de kaars kunt plaatsen. Zelf kun je altijd nog kijken naar de groottes van de vazen, om de hoeveelheid van het licht te vergroten of eventueel te verkleinen. En voilà, je hebt meteen een vintage look en ook nog eens voor bijna niets.

Centerpiece met kurken

Bron: ruffledblog.com

Fris & fruitig
Gebruik een grote fruitsoort, zoals bijvoorbeeld een ananas. Snijd de top eruit en plaats hier een kaarshouder in. Vervolgens komt hier steekschuim bij, zodat de bloemen goed blijven zitten. De kaarshouder zorgt ervoor dat het water blijft zitten, want de bloemen hebben natuurlijk wel water nodig. De bloemen kun je helemaal zelf kiezen naar jouw eigen smaak en het ziet er ook nog eens lekker ’s zomers uit!

Oude spullen
Je hebt vast nog wel een hoop oude spullen waar je stiekem geen afscheid van kunt nemen. Wat te doen met oude boeken bijvoorbeeld? Heel simpel! Wikkel gewoon een pagina om een vaas heen en zet deze goed vast. Zo simpel als wat! Je kunt er ook nog voor kiezen om een potje te gebruiken of om figuurtjes in de pagina te knippen.

Centerpiece bloem

Bron: Welke.nl

Bloemen in een bolletje
Als kind had je er misschien wel een: een wereldbol. Desnoods kun je ze vaak wel vinden in tweedehands winkeltjes voor een niet al te dure prijs. Snijd de helft van de wereldbol doormidden en vul deze met bladeren, bloemen of andere decoratie.

Vogelkooien
Je denkt er waarschijnlijk niet meteen aan, maar vogelkooien zijn ook zeer geschikt om je bruiloft mee te decoreren! Je kunt ze gebruiken voor de kaarten van de gasten, ze vullen met bloemen, kaarsen of zelfs lekkernijen.

Shutterstock

Shutterstock

Tekst: Kelly Martens