Ieder bruidspaar kiest een thema, kleur of stijl die helemaal bij het bruidpaar past. Japanse bruiloften hebben veel tradities, niet alleen tijdens de ceremonie maar ook de trouwjurken. Denk hierbij aan de stijlen, kleuren en stoffen. Wij hebben een table setting gemaakt met kraanvogels en eetstokjes, helemaal in Japanse stijl! Helemaal leuk is om jouw decoraties zelf te maken. 

Foto: Merel van Vastenhoven

Foto: Merel van Vastenhoven

Kraanvogels
De Japanse kraanvogel is een echt symbool voor Japan. De kraanvogel staat zoals een groot deel van de dieren in Japan symbool voor geluk en een lang leven. Daarnaast staat de kraanvogel ook voor trouw. Er wordt ook wel verteld, dat als een aanstaand echtpaar 1000 kraanvogels vouwt, dit zorgt voor een gelukkig huwelijk. Je hebt hier veel geduld en begrip voor nodig, net als in een huwelijk 😉

Door de kraanvogel kan jij je dus volledig laten inspireren. Wij hebben voor de tafelsetting een tafelklem gebruikt. Aan deze tafelklem hebben we met visdraad verschillende kraanvogels gehangen in diverse groentinten. Natuurlijk is het ook leuk om de kraanvogel in andere onderdelen van jullie grote dag te laten terugkomen. Denk aan bedankjes, op servetten of kraanvogels met strikjes om de wijnflessen binden.. Zo kan jouw japans huwelijk mooi versierd worden.

Eetstokjes
Aziatische mensen waren vroeger gewend om al het eten in kleine stukjes te snijden voor je het ging koken. Zo was het sneller klaar en hoefde je het daarna niet meer te snijden. Er was dus eigenlijk geen mes meer nodig. Eetstokjes werden daarom het tafelbestek van Aziatische mensen.

Eetstokjes worden van verschillende soorten materialen gemaakt. Oorspronkelijk werden de eetstokjes van hout of bamboo gemaakt, maar soms zie je ze ook van ivoor, jade of been. De eetstokjes komen oorspronkelijk uit China en is daarna overgewaaid naar andere Aziatische landen zoals Japan, Korea en Vietnam.

Wij hebben de eetstokjes in Japans getinte vaasjes gedaan. Dit is ter decoratie om een Aziatisch tintje terug te laten kom op tafel. Verder zijn er diagonaal eetstokjes op de vierkante borden neergelegd en is er gebruik gemaakt van normaal bestek.

Foto: Merel van Vastenhoven

Foto: Merel van Vastenhoven

Backdrop
De iconische tijd van Japan is de bloesemtijd. Deze periode vindt plaats van maart tot april, en zorgt voor prachtige plaatjes in het landschap. De kersenbomen staan rond deze periode in bloei en zie je overal mooi bomen met witte en roze bloesem. Er is voor voor de Japanse stijl dan ook gebruik gemaakt van bloesem bomen. Deze witte bloesembomen zijn naast de tafel neergezet en zijn ook terug te vinden bij de backdrop. Dit zodat er nog meer diepte gecreëerd werd.

Verder zie je dat de backdrop is gemaakt van klimop met een hartje van rozen. Er zou eventueel ook gebruik gemaakt kunnen worden van de initialen van het bruidspaar. Wat zeker niet mag ontbreken is de parasol. Deze is in verschillende kleuren beschikbaar en laat een Aziatisch tintje zien op de achtergrond.

Deze witte parasol is een zeer leuke decoratie op een zomerbruiloft, want hij geeft bescherming tegen de felle zon en ziet er ook nog super feestelijk uit. Hij past goed in een trouwerij met een Aziatisch thema. Ga je niet trouwen? Dan is de parasol ook een heel leuk versiersel. Gebruik hem bijvoorbeeld tijdens je barbecue.
Door het gebruikmaken van een tuinbankje met kussens wordt de sfeer meteen warm en een aangekleed geheel.

Details
Fan geworden van de Japanse stijl? Vergeet niet jouw kleuren helemaal op elkaar af te stemmen. De roze rozenblaadjes in de backdrop komen ook weer terug op de tafel. Kleine potjes met roze roosjes en een roze kussentjes op het tuinbankje. Daarnaast is er gekozen voor een licht paars tafelkleed wat weer bij de roze accessoires past. Denk ook aan het gebruik van wittinten waardoor jouw gekozen kleur nog beter tot zijn recht kan komen.

Foto: Merel van Vastenhoven

Foto: Merel van Vastenhoven

Foto: Merel van Vastenhoven

Foto: Merel van Vastenhoven

Tekst: Kimberley