Styling concepten & decoratie verhuur

Festival bruiloften zijn helemaal in. Helemaal van nu, en de perfecte manier om met vrienden en familie de liefde te vieren. Allemaal hippe eetkraampjes, lichtjes in de bomen en een relaxte sfeer. Maar bij een bruiloft komt heel veel werk bij kijken. Zeker een festival bruiloft in de buiten lucht. Een goede locatie is uiteraard belangrijk, maar ook de aankleding is bij een festival bruiloft heel belangrijk. Daarom hebben wij een lijstje gemaakt met handige ideetjes en tips voor jullie festivalbruiloft.  

Trouwjurk voor een festival bruiloft 

Met een trouwjurk kan je een goed statement neer zetten qua stijl ‘Bohemian’. Je denkt dan vaak aan lichte, soepelvallende materialen waarin je lekker kan bewegen en dansen. Een hele simpele maar toch elegante jurk. Dit kan je mooi combineren met een paar mooie hakken of gave sandalen. Zeker als je de hele dag loopt in het gras of loopt op het strand, zijn platte zolen wel net zo fijn.  

Trouwpak voor een festival bruiloft 

Voor de vrouw is er super veel keuze uit verschillende soorten types jurken, maar voor de heren is het toch een stukje lastiger. Het allerbelangrijkste is dat het bij jouw personaliteit past. Je moet je er vooral fijn in voelen, het is tenslotte jullie dag. Zorg dat het een verlengstuk wordt van jouw personaliteit en pas het pak eventueel aan aan een thema of kleur. Met festival stijl kun je alle kanten uit, je kunt er allerlei kleuren in verwerken, een apart printje. Het kan iets weg hebben van een vintage pak. Je kan daarbij ook nog gebruik maken van verschillende stoffen, zodat niet alles dezelfde structuur heeft. Met een festival bruiloft kun je ook los gaan op de accessoires, denk hierbij aan bretels, stropdas, gave sokken, initialen in het pak genaaid, hippe manchetknopen etc.

boho wedding

Festival Decoratie voor jullie Festival Wedding

Door middel van wedding styling kun je natuurlijk DE stijl van jullie festival wedding goed bepalen. Denk hierbij aan lange houten tafels met fleurige bloemen en toffe crossback chairs met kleurige lintjes of macramé als versiering. Versiering als lichtjes in de bomen, vlaggenlijnen, gave decoratie borden of een gave macramé backdrop bij de ceremonie. Misschien leuk om kleine zit hoekjes te creëren met kleine poefjes, loungebankjes of kleden met kussens. En voor de heren een stoere bar met allerlei sterke drank. Als jullie ook kids verwachten op jullie bruiloft dan moet je ook nadenken over waar de kinderen gaan zitten. Op het strand kun je ze misschien een mooi zandkasteel laten bouwen of met vliegers laten vliegen. Zorg dat er altijd een apart hoekje voor de kinderen is, als ze moe zijn of even rust willen zoals een toffe bijpassende tipi tent.

lampionnen kopen

Wat uitermate geschikt is voor een festival wedding zijn lampionnen. Je hebt deze in verschillende maten, kleuren, stijlen. Hang ze buiten op of in een tent. Zo kan je er lekker mee experimenteren en een gave sfeer creëren.

Dance Baby Dance !! 

Je kunt er niet omheen, de muziek op jullie bruiloft. Natuurlijk wil je bij de ceremonie een andere song als bij het grote feest, maar welke muziek kies je nu uit. Voor de ceremonie is het heel mooi als er een live band is die jullie favoriete muziek zingt, zij kunnen jullie ook helpen in het maken van deze keuze. Voor het feest is het leuk om een dj in te huren met alle gave hits van bijvoorbeeld vroeger, perfect voor een festival bruiloft toch? Met een goede dj is de sfeer er gelijk en gaat iedereen lekker dansen. Je kunt misschien een grote plaat neerleggen zodat dat het dansen wat makkelijker maakt.  

Houd er wel rekening mee dat je vergunningen moet aanvragen, bijvoorbeeld om op het strand te trouwen of harde muziek te draaien. Ook de buren vinden het vaak fijn om te weten als er gefeest wordt.  

Voor ’s avonds is het dan vaak ook handig om een tent te huren. Als je kiest voor een tent met zijwanden die je ’s avonds dicht kan doen, dan scheelt dit ook weer een beetje in de geluidsoverlast.

boho bruiloft ceremonie

Festival Food op jullie bruiloft  

Op een festival bruiloft wil je niet standaard aan een grote tafel eten, doe het daarom net even anders. Er zijn tegenwoordig super leuke foodtrucks met allerlei lekkere opties voor eten en drinken. Je kunt ook allerlei verschillende foodtrucks huren met verschillende soorten eten, zo heb je voor ieder wat wils. Mocht je dat niks vinden maar wil je wel iets aparts, wat dacht je dan van live cooking waar een kok kan dan achter een grote bar live eten staat te koken. Ook heel interessant om te zien hoe het bereid wordt. En ook opties zoals een donut wall, candy bar of een popcorn en suikerspin kraampje zijn vaak leuke alternatieven. 

Ook het drinken moet je niet vergeten. Hier kun je ook leuke ideeën voor bedenken. Grote kannen met limonade, champagne toren, cocktail bar of drankbar voor de heren.  

Hopelijk hebben we jullie een beetje geïnspireerd om jullie eigen festival bruiloft te houden. Mochten jullie vragen hebben of graag een keer langs komen in de showroom voor leuke ideeën, dan kan je ons altijd mailen, bellen of chatten via Facebook en Instagram! Check voor inspirerende foto’s voor jullie eigen bruiloft onze insta via @instylestyling  

Festival wedding ceremonie
Close Menu