Een aantal weken geleden werden wij benaderd door Sarah Duif van Sarah D. Photography met het gewaagde idee om een niet alledaagse bruiloft shoot te doen. Aangezien wij altijd wel open staan voor een out-of-the-box uitdaging zeiden wij dus ook zonder aarzeling  “We do!” tegen deze samenwerking voor een gothic geïnspireerde trouwshoot. Bart van Dieken vulde het team aan als 2e fotograaf om geen enkel shot te missen!

De gothic elegant shoot vond plaats in de prachtige kasteelruïne in Asten waardoor we wisten dat dit wel prachtige foto’s op moest gaan leveren. Met deze geweldige locatie en een zwarte bruidsjurk als uitgangspunt zijn we begonnen met het voorbereiden van de styling. Later werd er ook nog een prachtige roodharige tweede bruid, Myrna Moonstruck met een sprookjesachtige witte trouwjurk van Yalissa Bruidsmode aan de shoot toegevoegd.

Zwart, grijs, wit en groen met donkerrode accenten vormden het kleurenpalet voor die dag. En het kleine beetje mist wat er hing bij aankomst op locatie sloot perfect aan bij het thema. Om de styling goed aan te laten sluiten op de locatie hebben we gekozen voor onder andere klimop, mos en vogelkooitjes.

Omdat de gothic buidsjurk zwart was hebben we bij de dinertafel voor een wit tafelkleed gekozen met daar overheen een grijs-zwarte voile en organza tafelloper. Op de tafel hebben we passende zwart- en zilverkleurige onderborden geplaatst met transparante glazen borden. Als sfeerverlichting hebben we verschillende flessen over gespoten met matte en glanzende zwarte en zilveren verf. Hier hebben we kaarsen in gezet en het kaarsvet mooi langs de fles laten lopen voor die ‘gothic-feeling’. Glazen waxinelichthouders hebben we zelf bekleed met zwart kant, wat ook terug kwam in het drukwerk dat ontworpen is door onze grafisch designer. Hetzelfde kant dat designer Inge Baas van IB Creative Designs gebruikt heeft in haar prachtige design van de zwarte gothic bruidsjurk, hebben we ook gebruikt als aankleding van de witte chiavari stoelen. De jurk zat bruid Veronique Pals werkelijk als gegoten. In combinatie met de donkerrode bloemen, voornamelijk rozen en orchideeën, vormde dit de perfecte gothic stoeldecoratie. Uiteraard zouden de modellen er zonder de hulp van Sandra van Uffelen niet zo prachtig uit hebben gezien. Zij zorgde ervoor dat de kapsels en make-up prachtig aansloten bij de jurk en de styling.

Om te zorgen dat het geheel mooi aansloot bij de prachtige locatie hebben we als finishing touch nog wat groen aan de tafel toegevoegd. Mos en klimop voor tussen de vogelkooien, borden en sfeerverlichting. De bloemist van Meesterlijk Groen verzorgde een prachtig bloemstuk als centerpiece voor de dinertafel. Een super leuk bijkomstigheidje was de nieuwsgierige zwarte raaf van de bruidegom Cela Yildiz die ook een kijkje kwam nemen en besloot om  ‘helemaal in stijl’ model te zitten voor de fotograaf!

De sweet table werd verzorgd door de Gebakkerij met o.a. een heerlijke Red Velvet taart, die later met smaak door het hele team is verorberd. Voor de sweet table hebben we wel gebruik gemaakt van een zwart tafelkleed in combinatie met een zilveren kandelaar, klimop en bloemen verzorgd door Meesterlijk Groen.

Met een super fijn team van toppers uit de branche hebben we de gewaagde combinatie van trouwen, romantiek, gothic en elegantie deze dag mooi op beeld vast weten te leggen. Dus bij deze kunnen we, wat ons betreft, de gothic geïnspireerde bruiloft ook van het lijstje met geslaagde styling thema’s afstrepen. Wat zeggen jullie ervan?

Fotograaf: Sarah Duif & Bart van Dieken
Styling: In Style Styling & Decoraties
Bloemen: Meesterlijk Groen
Drukwerk: In Style Styling & Decoraties
Bruidstaart and candy table: De Gebakkerij
Locatie: Kasteel Ruïne Asten
Zwarte jurk, sluier en sieraden: IB Creative Designs
Witte jurk: Yalissa Bruidsmode
Haar & Visagie: Sandra Van Uffelen
Bruid in zwarte jurk: Veronique Pals
Bruid in witte jurk: Myrna Moonstruck
Bruidegom: Cela Yildiz