Styling concepten & decoratie verhuur

Zon, zee, strand, trouwen.. Ibiza! Wie wil dat nu niet? De mooie kleuren, franjes en bohemian stijl zijn typisch Ibiza. Helaas is trouwen in het buitenland duurder. Dus als je niet naar Ibiza kunt, waarom halen we Ibiza dan niet naar Nederland. Met wat tips & Tricks heb je binnen de kortste keren Ibiza naar Nederland gehaald. Hier lees je er meer over!

Credits: Arshad Pooloo

We’re going to Ibiza

Het is tegenwoordig een trend om je bruiloft in het buitenland te plannen. Ibiza is een van de populaire plaatsen in het buitenland waar stellen willen trouwen. Er zijn natuurlijk bruidsparen die dit zich niet kunnen veroorloven. De Ibiza/Bohemian stijl is ook in 2017 nog erg populair voor onder anderen bruiloften. Het thema is het makkelijkste te beschrijven als kleurrijk, lieflijk en zwierig.

Locatie

Als je aan Ibiza weddings denkt, denk je aan mooie stranden. Dit is in Nederland natuurlijk een stukje lastiger omdat het weer in Nederland niet altijd mee zit. Als je aan Ibiza stijl bruiloften denkt kun je voor midden in de natuur gaan, in een oude schuur, een landelijke locatie zoals een weide of toch voor het strand. Om het echte Ibiza gevoel te krijgen kun je voor een strand locatie kiezen. Een mooie plek om dit te doen is het strand Kijkduik in Den Haag. Hier heb je een mooi strandpaviljoen genaamd Beachclub At Sea, een officiële trouwlocatie. Naast het strand kun je ook nog kiezen voor een park waar jullie elkaar bijvoorbeeld hebben ontmoet. In Nederland zijn genoeg mooie trouwlocaties geschikt voor dit thema, als je maar goed zoekt!

Credits: Getulio Moraes

Styling


Om een Ibiza stijl wedding te creëren is de styling onmisbaar. Hierbij mogen essentials zoals linten, lichtjes, lampionnen, hout, jute, kaarsjes, ballonnen en bloemen niet ontbreken. Vooral de bloemen zijn in de styling van de locatie erg belangrijk. Gebruik vooral natuurlijke materialen om het Ibiza thema extra te verduidelijken. Kleuren zijn ook erg belangrijk bij de styling van dit thema, wees niet bang om felle kleuren te gebruiken. Deze kleuren hoeven niet bij elkaar te passen of in elkaar over te lopen. Zet bijvoorbeeld leuke gekleurde vaasjes neer met daarin fel gekleurde bloemen en combineer dit met natuurlijke materialen zoals een houten tafel. Je kunt ook gebruik maken van leuke vintage spulletjes. Iets wat je ook erg veel terug ziet in de styling zijn veren, heel veel veren in alle kleuren van de regenboog.

Credits: Tom Pumford

Bruid


Een bruidsjurk is natuurlijk erg belangrijk op jullie bruiloft. Als je geheel in Ibiza stijl wilt gaan zou je voor een hoog gesloten jurk met kanten details kunnen gaan of kunnen kiezen voor een zwierige jurk die soepel langs je lichaam valt. Je hoeft niet standaard voor een witte jurk te kiezen.
De haren van de bruid mogen ook mooi los vallen. Je kunt denken aan een losse vlecht of grote krullen. Om het kapsel af te maken geheel in de Ibiza stijl kun je denken aan een bloemenkrans, linten of losse bloemen. De kleuren die je gebruikt in je haar zou je ook terug kunnen laten komen in het boeket. Naast accessoires in het haar zijn ook sieraden een essential tijdens je bruiloft. Je zou kunnen kiezen voor grote opvallende sieraden met mooie kleuren. Als je de sieraden wat subtieler wilt houden kan je ook voor fijne gouden sieraden gaan die mooi passen bij je bruidsjurk.

Credits: Lucas Mendes

Bruidstaart

Last but surely not least, the weddingcake. De bruidstaart mag natuurlijk niet ontbreken. De bruidstaart mag net zoals de rest van de bruiloft wat losjes en kleurrijk zijn. Je kunt gebruik maken van mooie bloemen en fruit. Dit zorgt voor een frisse look en past goed bij het thema. Een hippe trend die goed past bij Ibiza stijl is de naked cake. Hierbij zit de laag frosting alleen nog maar tussen de lagen en niet meer over de hele cake heen. Zo krijg je een taart waarbij de cake nog te zien is en mooi te decoreren is met kleurrijke bloemen en fruit.

Credits: Melissa Walker Horn

Met deze leuke tips en tricks heb je toch nog jullie Ibiza wedding maar dan in ons eigen kikkerlandje Nederland.

Tekst: In Style Styling & Decoraties

Close Menu