images (3)

Sommige mensen denken bij bruiloften nog steeds aan een chique en hele stijve bedoeling. En daar is ook helemaal niets mis mee, zolang het maar bij jullie past als stel. Steeds meer bruidsparen trekken hun eigen plan en gaan voor iets wat echt bij ze past. Hou je van een ongedwongen sfeertje en wil je je niet druk maken over of alles op de centimeter precies recht staat, dan is de barn wedding misschien iets voor jou. Lekker genieten in een grote oude schuur op het platteland met een ongedwongen sfeertje. Wij geven je alvast wat tips en inspiratie voor het creëren van jou eigen barn wedding.

Locatie10989161_393388287510656_1903837055068594004_n
Net als bij alle andere bruiloften bepaalt de locatie een groot deel van de sfeer. Zoek een oude schuur midden op het platteland tussen de koeien of een boerderij met een mooie tuin. Helaas is het Nederlandse weer nogal onvoorspelbaar dus denk ook praktisch! Een locatie met de mogelijkheid om het droog te houden is in ieder geval aan te raden in ons kikkerlandje.

Tip: De Heische Hoeve in Heeswijk Dinther  heeft prachtige waterpartijen, tuinen en een kersenboomgaard. Daarnaast kun je ook lekker dineren of dansen op het overdekte terras en in de landelijke feestzaal. Ook  bij De Vlaamsche Schuur in Dongen kun je binnen trouwen bij een romantisch open-haardvuur, buiten in het trouwlaantje of onder de dakplatanen in de prachtige tuin.

Aankleding
Het mooie aan een barn wedding is dat, ondanks dat je alles natuurlijk wel met veel zorg uitkiest, het niet zo erg is als hier of daar iets een centimetertje te ver naar rechts of links staat. Bij een lekker onbedwongen sfeertje hoort ook dergelijke aankleding maar bedenk wel goed vooraf welke sfeer je wilt creëren. Hier wat ideetjes op een rijtje:

  • Stoelen/bankjes kunnen al een erg groot deel van de sfeer bepalen. Laat je gasten tijdens de ceremonie zitten op nettere witte klapstoelen met bijpassende versiering of ga hélemaal op in op in het thema en gebruik hooibalen als bankjes
  • Picknicktafels met geruite tafelkleden zorgen voor die echte gezelligheid en elegante witte chiavari stoelen aan houten tafels zorgen voor een chiquere sfeer
  • Verzamel in de aanloop naar je huwelijk blikken, flesjes of glazen potjes en laat ze dienen als bloemvaasjes of theelichthouders
  • Schrijf de dagindeling in mooie letters op een pallet en maak of huur mooie houten wegwijzertjes en bordjes
  • Bij een feestje horen slingers! Hang feestelijke vlaggetjesslingers op in de schuur en buiten
  • Om de boel te verlichten passen sfeervolle prikkabels met retro verlichting perfect binnen het plaatje
  • Schakel je vrienden en familie in! Vraag ze om hun potjes te verzamelen, lekker mee te knutselen of gewoon als gezelschap terwijl jij leuke quotes op bordjes hout schildert.
  • Mix en match er gewoon eens lekker op los met hout, verf, bloemen en kleurtjes en je komt een heel eind!

DSC_04131kleur 73670296bacdf8f6c183a7898c2bd155   280f8f02b2bf5f4a809c97a9821371c0 485a633cc278981f354f12ab2d3ce66d20150702_Instyle_styling_0020  

Eten & drinken
Bij een barn wedding hoeft geen fancy 5-gangen diner. Hou een heerlijke barbecue in de openlucht. Vlees, vis, stokbrood en lekkere salades en kleurige fruitcocktails. Wil je het low-budget houden dan kun je zelf natuurlijk ook een deel hiervan maken.

Voor het drinken kun je een biertap huren. Maar wat  ook erg leuk is, is om kruiwagens of grote metalen kuipen vol te gooien met ijsblokjes en hier de flessen wijn en biertjes in te leggen om het koel te houden. Voor tussen de glaasjes alcohol door en voor de kids kun je een fleurig limonade kraampje gebruiken. Zo’n kraampje staat zo gezellig op een barn wedding of andere buiten bruiloft dat wij vonden dat het ook hoog tijd werd om hem aan ons eigen assortiment toe te voegen!
78c840fc9b92593be14a6d58042282e8
Vervoer
Een prinsessenkoets of hummerlimo past niet helemaal binnen deze setting dus waarschijnlijk wil je iets meer passends. Wil je voor dat échte platteland gevoel gaan, ga dan lekker op een strobaaltje achter op de kar van een tractor zitten. Is dat je toch net iets te ‘boers’? Een mooie oldtimer staat natuurlijk ook altijd mooi!

 
Dresscode
Ook hier kun je het zo chique of niet-chique maken als je wilt.ebe4db1a9af1882964ae3fcad2ff6921 Als je geen zin hebt om je zelf en je gasten te pijnigen door op hakken te gaan kies je gewoon voor leuke zomerse sandaaltjes of stoere cowboylaarzen. Laat je bruismeisjes en gasten zich mooi voelen in zomerse outfits van luchtige, zwierige stofjes. En zorg dat de mannen zich bijvoorbeeld in een pantalon of jeans met een mooie blouse en bretels hijsen. Waar je ook voor kiest, zorg dat jullie je er vooral goed bij voelen. Zo’n dag als deze beleef je namelijk maar één keer.

Hopelijk heb je weer wat nieuwe ideeën op gedaan. Ben je inderdaad geïnspireerd, vraag je familie dan alvast om mee te sparen voor materialen voor je D.I.Y. decoraties en begin al lekker met knutselen. Je kunt er maar vroeg genoeg bij zijn! Mocht je toch nog graag hulp hebben, maak dan een afspraak met een van onze weddingstylisten om samen ideeën op te doen voor jullie bruiloft. Heel veel succes!

Liefs,

Manon Pijpers

Manon
In Style Styling & Decoraties

..

Photo Credits:
1. De Vlaamsche Schuur via Facebook      2. In Style Styling & Decoraties     3. Blue Elephant Photography via The Knot     4. Brandi Welles Photographer via Blog Lovin     5. Simply Bloom Photography  via You and Your Wedding     6. Katelyn James Photography via I Love Farm Weddings      7. In Style Styling & Decoraties     8 . I Love Farm Weddings     9. Alison Church Photography