Het einde van het jaar is in zicht. De feestdagen staan weer voor de deur. De dagen worden korter, donkerder en kouder. Een goede reden om het ook binnen gezelliger en sfeervoller aan te kleden.

http://www.houzz.com/photos/94703/Winter-Tablescape-rustic-dining-room-kansas-city

Bron: Houzz.com

De feestdagen bestaan natuurlijk uit veel gezelligheid en lekker eten met familie en vrienden, maar bijvoorbeeld ook op de werkvloer. Ga jij dit jaar de tafel aankleden voor het grote kerstdiner thuis of organiseer je misschien wel een kerstevenement op je werk? Verras hen met een sfeervolle kerstaankleding!

In deze blog zetten wij alvast een aantal leuke en inspirerende DIY kerstthema’s bij elkaar.
Wil je het liever uitbesteden? Voor meer informatie over kerstaankleding of voor een vrijblijvende offerte kan je altijd contact opnemen via info@instylestyling.com of bellen naar 013-590 61 71.

Traditionele kerstversiering

Bij kerst denken we al snel aan de kleuren rood en groen. Wil je een traditionele sfeer creëren, dan is deze stijl zeker een aanrader! Ook met deze traditionele kleuren kan je verrassend uit de hoek komen. Versier de kamer of zaal bijvoorbeeld met leuke kerstslingers en hang daarbij honeycombs op.

Misschien ligt de nadruk bij de aankleding op het diner. Ook de dinertafels kunnen in deze stijl aangekleed worden. Denk daarbij aan rode of groene tafellopers, sfeerverlichting in de vorm van waxinelichtjes of kandelaars. Daarnaast kunnen ook de servetten extra aandacht krijgen. Deze kunnen versierd worden met een rood of groen lintje. Om het nog een extra’s kersttintje te geven, kan je er een kersttakje tussen doen. Vergeet daarnaast ook de dinerstoelen niet. Door middel van een stoellint kan je ook deze helemaal in de traditionele kerstsfeer aankleden.

Vintage Christmas

Wil je graag voor de dag komen met een creatieve kerstaankleding?
Kies dan voor een creatief vintage thema dat met natuurlijke materialen zorgt voor creativiteit en inspiratie. Vintage is helemaal van deze tijd en kan een meer traditionele kerstsfeer op originele wijze vervangen door gebruik te maken van decoraties met een nostalgisch tintje.
Kleed bijvoorbeeld een dinertafel aan met natuurlijke materialen. Kies voor een jute tafelloper als basis. Neem een paar oude boeken, stapel deze op elkaar en zet er een vintage vogelkooi bij ter decoratie. Hier en daar een kersttakje om het af te maken en u creeërt in een handomdraai een vintage kerstsfeer tijdens het kerstdiner!

Winter Wonderland

Haal de sneeuw in huis en kies voor een Winter Wonderland thema! Om dit thema te realiseren raden we aan de kleur wit te gebruiken in combinatie met verschillende tinten blauw. Neem bijvoorbeeld de kleur ijsblauw als tafelloper en als kleur voor de servetten. Dit kan een mooie basis vormen voor aankleding van de dinertafels. Een glamour touch kan in deze sfeer niet ontbreken. Gebruik hiervoor sprankelende materialen en glinsteringen, zoals bijvoorbeeld decoratie diamanten om een sprookjes-achtig effect te creëren.

Het team van In Style Styling & Decoraties wenst iedereen sfeervolle en gezellige feestdagen en een voorspoedig 2014!