Styling concepten & decoratie verhuur

Kerst aankleding ziet er altijd feestelijk uit, maar nog leuker is om een kerst thema voor de styling van een kerst evenement te kiezen. Zo kan er gedacht worden aan een bepaald kleur thema binnen de kerst aankleding. Vaak worden kleuren als rood en groen gecombineerd met zilver en goud. Maar ook een specifiek thema als een Great Gatsby Kerst is super stijlvol voor een kerst event.

Kerst kleurthema

De meest aangevraagde kleuren voor de aankleding van een kerstborrel of kerstdiner zijn rood, groen, goud, zilver, wit en zwart. Vaak wordt er een mix gemaakt van 2 of 3 kleuren. Denk bijvoorbeeld aan rood, groen en goud of de combinatie zwart, goud en rood. Daarnaast wordt er soms gekozen voor accentkleuren die op subtiele wijze terug komen in de kerst decoraties. Goud en zilver worden heel vaak gekozen als accentkleuren, maar ook kleuren als koper of rosé goud zijn sfeervol binnen een kerst thema. Uiteraard kunnen ook minder voor de hand liggende kleuren als blauw, geel of paars leuk zijn om als accentkleuren te gebruiken. De mogelijkheden van verschillende combinaties zijn eindeloos. Ook is het erg leuk is om ieder jaar weer voor een ander kerst kleurthema te kiezen.

aankleding kerst rood goud

Kerst styling thema

Wil je het nog wat uitgebreider aanpakken? Kies dan voor een heel specifiek kerst styling thema die je tot in de details uit kan werken. Wat dacht je van een Winter Wonderland kerst thema? Of een kerstmis Masquerade Bal? Maar kerst thema’s als een White Christmas, Candy Land, Great Gatsby, Rustic Chic of Glitter & Glamour kunnen ook super sfeervol zijn tijdens een kerstdiner, kerstborrel of kerstfeest. De event stylisten van In Style Styling denken graag mee welke decoraties en kleuren goed binnen het gewenste thema vallen.

Winter Wonderland Kerst aankleding

De meest belangrijke kleur van een Winter Wonderland kerst thema is vaak wit met als accentkleuren zilver en blauw. De zaal kan aangekleed worden met trosjes heliumballonnen of ballonpilaren in deze kleuren als je de aankleding wat simpel wilt houden. Maar je kan ook gebruik maken van witte bomen, kerstbomen, takken, kristallen en kunstsneeuw. Sfeerverlichting is een belangrijk onderdeel van dit thema. Van windlichten, tot theelichtjes, kandelaren, drijfkaarsjes of blokkaarsen, maak vooral gebruik van veel sfeerverlichting in de zaal en op de tafels. De dinertafels kunnen opgedekt worden met bijvoorbeeld kunstsneeuw, zilveren onderborden, zilveren kandelaren en theelichthouders. Maar ook decoratie diamanten, blauwe tafellopers en servetten, zilveren servetringen en kleine witte boompjes als centerpiece. Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden binnen dit thema, maar een aantal van deze decoraties zullen vast perfect binnen het gewenste thema passen.

white wonderland kerst aankleding

Rustic Chic Kerst aankleding

Mooie houten tafels zonder tafelkleden met groene kersttakken, dennenappels en sfeerverlichting geven een warme knusse sfeer aan de kerstborrel of kerstdiner. Combineer groen met hout elementen zoals houten schijven of houten sfeerverlichting. Ook leuk is om houten naamkaartjes met de namen van de gasten op de borden te leggen. Leg groene dennentakken of eucalyptus takken in het midden van de tafel als een soort van tafelloper. Versier de groene takken met dennenappels en of kerstballen. Vergeet ook niet kleine kandelaren of waxinelichtje tussen de takken te plaatsen voor extra sfeer.

kerst aankleding rustic chic

Great Gatsby thema

Dit chique thema is perfect als kerstthema te gebruiken voor een kerstdiner, kerstborrel of kerstfeest. Combineer goud met zwart of met wit. Denk bijvoorbeeld aan gouden Chiavari stoelen, tafels met zwarte tafellakens en hoge vazen met witte veren. Voor een kerstdiner in Great Gatsby stijl is goudkleurig bestek en onderborden dé finishing touch. Gouden kandelaren met één arm of juist vijf armen of gouden theelichtjes passen perfect als sfeerverlichting op de dinertafels of statafels. Als zaalversiering kan je metallic gouden heliumballonnen, ballonpilaren of een mooie ballonnenboog voor de entree plaatsen. Mix dit met zwarte of witte ballonnen voor een chique effect. Gouden letter folieballonnen die bijvoorbeeld Great Gatsby of Merry Christmas spellen geeft ook een super leuk effect in de zaal. Ook kan je zuilen plaatsen in de zaal met mooie vazen met elegante bloemstukken met parels en veren. En een photobooth met Great Gatsby achterwand maakt het geheel af in stijl.

Great Gatsby kerst thema

White Christmas styling thema

De naam zegt het al, binnen dit thema zien we vooral veel wit terug! Van wit tafellinnen voor dinertafels en statafels tot witte Chiavari stoelen. Elegante witte kandelaren of andere witte sfeerverlichting met witte kaarsen of centerpieces van witte boompjes of witte takken in een vaas. Als bloemdecoraties veel witte bloemen met groen in kleine vaasjes of juist mooie hoge stukken op de tafels. Vaak wordt er een accentkleur toegevoegd aan de kerst styling zoals zilver of goud. Als zaalversiering kan je denken aan grote witte bomen, kerstbomen bedekt met witte kunstsneeuw of witte heliumballonnen. Wil je zitjes in de zaal maken? Kleed deze dan aan met witte kunstvachtjes of witte plaids voor een extra knus effect.

White Christmas kerst aankleding
Credits: Moderne Bruidsfotograaf

Candy Land kerst thema

Een Candy Land kerst styling is vaak een gezellige en kleurrijke aankleding. Snoepjes bestaan er natuurlijk in allerlei vormen en kleuren dus leef je uit met een mix van vrolijke kleurtjes. Hang bijvoorbeeld lampionnen op in de zaal verpakt in gekleurd cellofaan als grote zuurtjes. Plaats grote ballonnen op een stokje verpakt in plastic als mega grote lolly’s of plaats trosjes met gekleurde heliumballonnen in de zaal. Uiteraard is een snoepbuffet of dessert buffet een absolute must. Wil je het wat minder druk maken, gebruik dan alleen de kleuren wit, groen en rood voor een wat rustiger effect. Denk bijvoorbeeld aan een rode tafelloper met groene dennentakken erop en wit tafellinnen.

kerstthema candy land

Glitter & Glamour styling thema

Metallic kleuren zoals goud, rosé goud en zilver zijn onmisbaar binnen dit thema. Vaak worden deze kleuren gemixt met wit of zwart. Gebruik gouden of zilveren tafellopers of tafelkleden gemaakt van pailletten voor de dinertafels of statafels. Centerpieces van glazen vazen gevuld met gouden of zilveren kerstballen, gouden Chiavari stoelen en sfeerverlichting zoals kandelaren of waxinelichtjes passen perfect binnen dit thema. Ook kan je denken aan onderborden, bestek en servetringen in goud, rosé goud of zilver. En wat dacht je van dennenappels of glazen potjes gespoten in een metallic kleur tint met glitter bestrooid voor de de tafels? In de zaal kan je glitter of confetti helium ballonnen in deze metallic kleuren plaatsen. Ook zijn er veel geschikte folieballonnen verkrijgbaar die je kan vullen met helium en als versiering in de feestzaal kan plaatsen.

glitter and glamour kerst thema

Masquerade Ball kerst thema

Een veel gebruikte kleur voor dit thema is zwart, die je kan mixen met bijvoorbeeld kleuren wit, rood of goud. Super leuk om je gasten uit te nodigen een masker op te zetten tijdens dit feestelijke kerstgala. Maar ook leuk om maskers op de borden te plaatsen als versiering. Dek de dinertafels in met goud bestek en gouden onderborden en chique hoge gouden vijf armige kandelaren. Maak centerpieces van zwarte veren, maskers, takken en bloemen in een vaas op zwart tafellinnen en schuif er gouden Chiavari stoelen aan. Bekleed statafels met zwarte tafelhoezen en een gouden lint of een parelketting. Kies voor klassieke en elegante bloemstukken in ivoor, wit en groen.

Kerst thema Aankleding

Onze event stylisten adviseren u graag op maat voor de mogelijkheden van uw kerst evenement. Wij kleden een kerstdiner, kerstborrel of kerstfeest graag in stijl aan. Uiteraard binnen ieder gewenst kleurthema of kerst thema. Informeer naar de mogelijkheden via info@instylestyling.com of bel naar 013-590 61 71.

kerst aankleding Masquerade ball
Close Menu