lichtslinger in tuin

Niets kan de sfeer in een ruimte zo snel laten transformeren als sfeerverlichting. Kaarsen, lampen, lampionnen en lichtsnoeren creëren allemaal een bepaalde sfeer en kunnen warmte toevoegen aan iedere bruiloft of feest. Lees hier hoe!

Bij sfeerverlichting van je feest of bruiloft denk je misschien vaak al snel aan kandelaars met mooie kaarsen, leuke theelichthouders als tafeldecoratie, lantaarns, candlebags  of leuke lampionnen voor een mooi en speels effect. Gebruik van simpele lichtsnoeren of retro gloeilampen bij de huwelijksceremonie of tijdens het diner en feest is niet altijd het eerste wat in je hoofd opkomt. En juist daarom zet ik hieronder wat leuke ideeën met die ooh-zo-simpele lichtsnoeren en gloeilampen voor je op een rijtje!

Aan het plafond
Net zoals slingers kun je ook lichtsnoeren gebruiken voor een feestelijk of sfeervol effect door ze in mooie banen aan het plafond  in een zaal of tent te hangen. Op zichzelf geeft dit al een heel mooi effect maar ook tussen andere slingers, linten of decoratie is het erg leuk. Gebruik je op je bruiloft draperieën aan het plafond? Hang de lichtjes hier dan boven zodat ze hier doorheen schijnen voor een mooi en magisch effect. Zorg wel dat je led gloeilampen gebruikt die niet warm worden voor de veiligheid!

013e0c6286cc089d765ecc396b222616 c6d5b162689d55d78c9bd22547f8f8c5 456f4d2edc3cd05eaf0f77c6c9fba6bc

Buiten
Trouw je buiten op een mooie zomerdag of geef je een leuk tuinfeest? Dan zijn lichtsnoeren en gloeilampen ook erg leuk en handig te gebruiken om je feestlocatie af te bakenen en van sfeer en licht te voorzien. Hang ze bijvoorbeeld tussen (al bestaande) pilaren of bomen om een pad of locatie te verlichten. Leuk voor boven de dansvloer of de eettafels en om toch een soort denkbeeldig plafond te creëren. Ook in het donker zal iedereen zo de dansvloer weten te vinden!

c58b6506dca0b0ccef6f4fdc7ca49e3f 4ff056d65614be8cc702b977e031a029

Aan de wand
Heb je op locatie nog een saaie muur en heb je nog geen idee hoe deze op te fleuren? Door een lichtsnoer op te hangen in mooie lijnen of een figuur heb je niet alleen veel licht maar ook een mooie achtergrond voor het maken van foto’s zonder verder al teveel decoratie nog nodig te hebben. Ook frames zijn simpel op te leuken met behulp van een lichtslang zodat het net dat beetje extra krijgt en meer in het oog springt.

Loft-Wedding-Reception-600x90060be35d955bd0abe3ea3619a8d31ca94

Wedding backdrop
De wedding backdrop is een wand om te gebruiken tijdens bijvoorbeeld de huwelijksceremonie, diner of candy table als achterwand versiering. Maar het kan ook perfect dienen als een achterwand voor mooie foto’s tijdens je bruiloft of feest.

Bij een donkere wand op je locatie kun je de backdrop bijvoorbeeld aankleden met decoraties in lichte tinten en door gebruik te maken van verlichting kun je de backdrop nog meer in het oog laten springen. Maar niet alleen bij een donkere muur is het mooi om lichtsnoeren erin te verwerken. Je kunt ook de gehele backdrop alleen uit lichtsnoeren laten bestaan waarbij je bijvoorbeeld verschillende maten lampjes gebruikt om een mooie warme sfeer te creëren. Of combineer lichtsnoeren met mooie linten of bloemen die binnen je (kleur)thema passen.

wedding-photography-ideas FullSizeRender2 (1)

Andere leuke ideetjes:

  • Werk met wat je al heb. Leuk al bestaande pilaren en dergelijke op door de lichtslang er omheen te wikkelen.
  • Hang één of meerdere bomen vol met lichtjes voor een magisch en romantisch effect.
  • Denk bij het ophangen van de snoeren niet alleen horizontaal maar ook aan bijvoorbeeld een lichtgordijn waarbij de ze mooi verticaal lopen.
  • In het kader van verticaal: Zelf zijn wij stiekem een klein beetje fan van de lichtsnoer met één simpele gloeilamp. Ze zijn naast sfeervol ook super handig in gebruik! Ze werken namelijk op batterijen met een aan en uit knop, waardoor je niet het probleem hebt met stopcontacten en te lange snoeren die je weg moet werken. Hang er een aantal bij elkaar en het past perfect binnen een barn wedding.
  • Pas de lichtsnoeren aan de rest van de styling door er bijvoorbeeld lampionnen en lantaarntjes tussen te hangen of gekleurde honey combs, pom poms, bloemen of linten.
 • Wissel het af met andere mooie slingers van rozen of vlaggetjes.

katev-20 cf81fe399d2a353705e83e5a69864203 20141222_instyle_styling_0030294434269_16594694d019 rlb-one-day-1_br_28feb12_b_320x480

Ook binnen een rustiek, bohemien of festival thema passen lichtsnoeren en gloeilampen trouwens perfect. Vind je gewone lichtsnoeren iets te basic of saai? Kies dan voor lichtsnoeren waar al bestaande lantaarntjes of bloemen aanzitten of voor een andere kleur lichtjes.

Geef je bij je feest liever geld uit aan lekkere hapjes en drankjes, haal dan je kerstverlichting eens onder het stof vandaan en versier er eens een andere boom mee dan alleen de kerstboom. Deze hoeft zeker niet het hele jaar bij de kerstversiering op zolder te liggen wachten om gebruikt te worden!

slide_376472_4418626_free

P.S. Let bij het gebruik van verlichting en versiering wel altijd op de brandveiligheid en maak bijvoorbeeld gebruik van brandvertragende materialen.

Liefs,

Manon Pijpers

Manon
In Style Styling & Decoraties

.

.

Photo credits:
1. ­Sew Sweet Stitches     2. Crafty Cousins Co     3. Praise Wedding     4. Bayoubohemian     5. Hughforte     6. First Comes Love via  Elizabeth Anne Designs     7. OneLove Photography via Love & Lavender     8. In Style Styling & Decoraties     9. Frances Marron and Julia Timmer  via Weddbook     10. Atlanta Wedding Photography,via  Three Pennies     11. Houzz via Pinterest     12. In Style Styling & Decoraties     13. Tanja Lippert Photography via  Bridal Guide     14. Brides Magazine     15. Vesic Photography via  Huffington Post     16. Treasure Again