Styling concepten & decoratie verhuur

Je kijkt al maanden uit naar deze specifieke dag, je hebt de perfecte jurk gevonden, de perfecte locatie en alles is tot in detail geregeld. Maar dan zie je de weervoorspellingen, en zie je jouw bruiloft al in het water vallen. Nederland staat bekend om het regenachtige weer en de onvoorspelbare seizoenen. Als je in de open lucht trouwt loop je dus in ons kikkerlandje altijd een risico, ook in de zomer. Maar geen paniek! Wij hebben een aantal handige tips voor je op een rijtje gezet. Zo ga je om met regen op je bruiloft!

Back-up plan: buitententen

Sommige trouwlocaties hebben misschien zelf al een plan achter de hand bij geval van regen, het is een goed idee om dit even na te vragen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan tenten. Kunnen er tenten worden opgezet? Zo ja, wordt dit gedaan of moet je dit zelf regelen? Er zijn verschillende maten in tenten en ook verschillende stijlen, denk aan een stijlvol, robuust of bohemian. Wat als je genoodzaakt bent om een tent op te zetten maar wel dat buitengevoel wil houden? Kies dan voor een tent zonder zijkanten. Zo houd je het sfeervolle buitengevoel zonder dat je last hebt van het weer.

Prachtige trouwfoto’s

Trouwfoto’s zijn prachtig om te zien. Vaak worden de trouwfoto’s gemaakt om een warme zomerdag waarbij de zon schijnt. Super mooi natuurlijk maar hoe origineel is het dan om trouwfoto’s te hebben in de regen? Daarnaast kan het ook voor spontane foto’s zorgen en extra romantiek. Het kan prachtige foto’s opleveren als jullie samen schuilen onder een paraplu voor de regen, super romantisch!

Stellen onder paraplu's

links: https://nl.pinterest.com/pin/548946642074094213/ rechts: https://nl.pinterest.com/pin/548946642074094019/

Extra outfit

Deze tip is misschien voor de hand liggend maar wel super handig. Neem namelijk voor de zekerheid een extra outfit mee! Met het regenachtige weer weet je maar nooit of je outfit helemaal droog en schoon blijft. Je wilt natuurlijk niet met vieze kleding rondlopen op je eigen bruiloft!

Leuke goodies en essentials

Je moet niet alleen rekening houden met de locatie, outfit en trouwfoto’s maar ook met de gasten. Goodies en essentials voor je gasten zijn een goede manier om in te spelen om het slechte weer. Denk bij goodies en essentials aan paraplus, regenlaarzen of handdoekjes. Paraplu’s zijn er in verschillende vormen en kleuren, kies je voor een hippe paraplu, een klassieke paraplu of een paraplu die past bij het thema van de bruiloft? Naast paraplu’s zijn regenlaarzen ook handig met regenachtig weer, en daarnaast staat het ook leuk en origineel voor op de trouwfoto’s! Last but not least zijn handdoekjes. Kleine handdoekjes zijn een must bij regenachtig weer. Ook de gasten hoeven op deze manier geen last te hebben van de regen!

Regen brengt geluk

Veel bruidsparen hopen op toch te trouwen op een mooie zonnige én heldere dag. Daarentegen moeten we wel realistisch zijn als je in Nederland woont en trouwt… het regent hier nou eenmaal regelmatig! De meeste bruidsparen zitten hier natuurlijk niet op te wachten, maar wat veel bruidsparen niet weten is dat regen op je trouwdag juist geluk kan brengen! Regen op je trouwdag zou van vroeger uit bijgeloof zijn, het is een teken van een vruchtbaar huwelijk. Regen op je trouwdag heeft dus ook een positieve kant!

stel onder paraplu in regen

Laat je grote dag niet verpesten

Een aantal dagen van te voren zie je pas wat het weer echt gaat doen. Wordt er toch alleen maar regen verwacht? Laat je grote dag er zeker niet door verpesten! Zorg dus voor een plan B, en overleg met de trouwlocatie wat de mogelijkheden zijn om de bruiloft naar binnen te verhuizen. Als je nou echt het risico op regenachtig weer in ons kikkerlandje niet wil nemen, zoek dan een mooie locatie in het buitenland! Laat dus zeker je humeur niet door het weer verpesten, want er zijn gewoon mogelijkheden!

Close Menu