Outdoor bruiloften zijn tegenwoordig erg populair, al helemaal met een lekker weertje erbij. Hierbij zijn er eindeloos veel mogelijkheden om jullie droomlocatie uit te kiezen, zoals bijvoorbeeld aan het strand, op een prachtig landgoed of romantisch in de achtertuin.
Helaas is er in Nederland toch vaak kans op een bui(tje), daarom is een tent vaak ideaal. Zo weet je zeker dat niemand zal verregenen!

Tenten zijn er in vele soorten en maten en je kent waarschijnlijk vast wel wat mensen die nog ergens een partytent hebben liggen. Sommige mensen denken daarom al snel: ‘’Dat heb ik zo gefikst!’’ Maar simpele partytenten zijn vaak niet echt bijzonder om naar te kijken. Als bruidspaar wil je juist een romantische tent, met de juiste styling. Of juist een hippe festival tent die precies bij jullie bruiloft past.
Of je nu de ceremonie, het diner of het feest in een tent wilt houden, zorg in ieder geval dat er voldoende faciliteiten aanwezig zijn. Denk bijvoorbeeld aan elektriciteit, toiletvoorzieningen en water. Ook is het belangrijk dat de tent water- en windbestendig is.

Nu de aankleding van de tent nog! Draperieën zijn versierdoeken die zeer geschikt zijn voor het decoreren van ieder plafond, ook dat van in een tent dus! Ze zijn een must have voor op je bruiloft, het geeft namelijk toch die charmante touch aan iedere ruimte. Draperieën zijn er in allerlei kleuren, maar natuurlijk ook in kleuren als zwart of wit. Hiermee zit je nooit fout!
Verder kan je denken aan honeycombs, pom poms en slingers en vlaggetjes. In combinatie met led lampjes in lampionnen is het helemaal compleet en het zorgt ook nog eens voor wat verlichting en extra sfeer.

tents03-latern

Erva Doce Casa

Kies ook voor een mooie loper bij binnenkomst, zodat iedereen de tent stijlvol kan betreden. Daarnaast is het handig om eventueel loopplanken aan te leggen, want je wilt natuurlijk niet dat je schoenen vies worden. Deze zijn vaak niet erg mooi, maar dit kan je oplossen met bijvoorbeeld een mooi tapijt, of een vinyl vloer.

Als je kiest voor een chique diner in een tent kan je bijvoorbeeld denken aan kroonluchters, kandelaars, tafellopers en elegante glazen en bestek.
Voor het feest, kan je een loungehoek creëren voor als de gasten even rust nodig hebben na al die dansjes. Denk daarbij ook aan statafels in combinatie met statafelhoezen. Verder zijn wat discolampjes, prikkabels en ballondecoratie helemaal top!
Om het dan nog echt af te maken, verlicht je het looppad naar de tent toe. Dit kun je doen met candlebags, of met leuke waxinelichtjes in potjes.

Winter wedding
De meeste mensen trouwen het liefst in de zomer of in de lengte, vanwege de kans op lekker weer. Maar trouwen in de winter is natuurlijk ook ontzettend leuk! Het is misschien wat minder prettig dat het een stuk kouder is en dat er veel kans is op regen, maar dit is zeker op te lossen.

Zorg bijvoorbeeld voor kacheltjes en warmtelampen. Dit helpt niet alleen tegen de kou, maar hiermee creëer je ook nog eens een intieme sfeer. Zorg voor een leuke stand met drankjes, om even lekker van op te warmen. Denk bijvoorbeeld aan warme chocolademelk en aan verschillende soorten koffie, zoals met een laagje slagroom, karamel of chocolade.
Qua decoratie kan je denken aan zuilen met witte bloemen of takken, zilveren of gouden kleuraccenten, lampionnen, bestek, servetten, onderborden en linten of houten boomstammetjes met nepsneeuw en windlichten. Dit doet je nog meer aan de winter en aan de sneeuw denken en geeft nóg meer sfeer!
Andere leuke ideeën zijn slingers van lichtjes, sneeuwvlokjes of tule pom poms, witte cotton balls, transparante kristallen en een wensboom. Daarnaast is het ook leuk om watjes en decoratiesneeuw rond te strooien.
Als laatste tip: sluit je bruiloft écht helemaal af met een kampvuur met geroosterde marshmallows!

3329ad4e90e912804c3c46399a1b4d1a

Happily Hera