Zijn jullie van plan om dit jaar te gaan trouwen? Laat je dan vooral niet ontmoedigen door Corona! Uit ervaring kunnen wij en andere trouwleveranciers jullie vertellen dat je een onvergetelijke en intieme bruiloft in 2021 kan vieren. In onze vorige blog hebben we uitgebreid onze verwachtingen voor trouwen in 2021 besproken. En nu delen we graag onze tips voor het vieren van een onvergetelijke bruiloft in 2021! Benieuwd naar onze tips? Lees dan vooral verder.

bruispaar in drive thru
Credits: WIm Wilmers

Tip 1: Bruiloft in naseizoen en extra budget voor bepaalde onderdelen
Wij als bruiloft stylisten van In Style Styling & Decoraties verwachten dat er na de zomer echt wel versoepelingen zullen zijn omtrent de Corona maatregelen. Hoe romantisch kan daarom een herfstbruiloft of winterbruiloft zijn? En met een kleiner gastenaantal kan je meer uitpakken qua budget op het gebied van de catering, styling van de ceremonie en diner en het entertainment. Denk bijvoorbeeld aan een avondvullend programma vol entertainment en luxe eten en drinken aan prachtig opgedekte en versierde dinertafels!

Tip 2: Meerdere scenario’s en genieten

Hermine, van Mon et Mine Fotografie: “Ik adviseer bruidsparen om meerdere plannen op te stellen”. Dus een plan voor 30 gasten en allemaal vaste zitplaatsen, maar ook voor bijvoorbeeld voor 50+ gasten. Dus meerdere scenario’s uitdenken. Jeraine van Flawless Weddings adviseert daarnaast nog om beide gewoon te genieten van jullie trouwdag. “Dit is die ene speciale dag waarop je je lief trouw beloofd, dat is toch fantastisch? Dat feestje kan altijd later nog.” Ook Laura, van DREAM DAYS geeft aan dat je ook van de voorbereidingen moet proberen te genieten. Over een aantal jaren verder wil je niet terugkijken op alleen maar stress, dus geniet!”

Tip 3: Kleiner gastenaantal en tijdig verplaatsen
Wim Wilmers Fotografie raadt aan: “Als het kan laat jullie dag gewoon doorgaan, ook met 30 of 50 gasten kun je een fantastische bruiloft vieren. Laat je als bruidspaar vooral niet gek maken. Trek vooral je eigen plan.” Dunja, van Bruidboutique Sjiek geeft als tip: “Mochten jullie het toch willen verplaatsen, informeer dan ruim op tijd bij bruidszaken/leveranciers voor een afspraak, vanwege de vele afspraken die steeds verplaatst worden nu. Worden de plekken steeds schaarser. Mocht jullie dag wat korter duren, omdat er geen feest is. Bespreek dan bijvoorbeeld met de fotograaf af om een 2e fotoshoot te houden. Uiteindelijk draait het allemaal om de mooiste dag van je leven!”

bruiloft coronaproof
Locatie: Hilvaria Studio’s

Tip 4: Out -of-the-box ideeën
Annet, van Het Boudoir zegt: “Laat je niet beïnvloeden, volg je gevoel en geniet van wat er mogelijk is, jullie trouwdag wordt sowieso onvergetelijk!” Beide hebben ze goede oplossingen, drive-thru receptie met Take-away cupcakes of een drive-thru diner. Hoe leuk is dat? En prosecco of zelfs een photobooth op de parkeerplaats. Peter Lammers Fotografie geeft als tip: “Denk aan het live streamen van je bruiloft, zo leg je tegelijkertijd alles vast voor later. Een video van je bruiloft is super bijzonder om te hebben. Maak verder gebruik van de expertise van de partijen die je inhuurt, ze hebben zoveel kennis en ideeën!”

Tip 5: Blijf bij jezelf
BABS Fiona Langerak en M-Birds Events geven jullie graag het volgende mee: “Blijf dicht bij jezelf, zoek leveranciers die bij jullie passen”. Belangrijkste is dat jullie voor ogen hebben wat je wil en dat je mensen daarvoor zoekt die bij jullie passen en kunnen helpen. Ook een belangrijke tip, voel een klik met jouw ambtenaar. Dit is toch de persoon die jullie huwelijk gaat verbinden.  Geniet vooral, doe het samen en betrek elkaar.”

een bruidspaar
Credits: Wim Wilmers

Tip 6: Uitstellen naar 2022 is ook een optie
Jasper, van Fotobelevenis zegt juist: “Denk erover na om het misschien een jaartje uit te stellen.” Het is als ondernemer wellicht geen handige tip voor je eigen inkomen, maar mensen blijven hun bruiloften verzetten. Als je het moet verzetten zou ik het meteen een jaar verder plannen, het scheelt jezelf enorm veel stress. En natuurlijk vergeet niet om een photobooth, polaroidcamera of lichtletters te huren! Fluitist Paul Smithuis geeft als tip: Houd wel rekening met bepaalde herinneringen, mondkapjes die blijf je op de foto’s zien bijvoorbeeld. Aan de andere kant, dat soort dingen kunnen je foto’s ook weer heel ludiek maken, als je zorgt voor een goede fotograaf!

Tip 7: Herstbruiloften & personalisatie
Weddingplanner Frederique Klop geeft de volgende tips: “Leg je focus op herfstbruiloften, misschien zijn de maatregels dan al wat soepeler. En je kunt alsnog superleuke herfst thema’s toepassen. Maak het wat persoonlijker met het overige budget, je kunt bijvoorbeeld gepersonaliseerde servetten laten maken. Ook kun je het budget gebruiken voor een groot diner met avondvullend programma, kijk even wat er mogelijk en is en pas het daarop aan. En als je nog niks gepland had staan dit jaar, ga alvast aan de slag voor 2022!

foto van een bruidspaar op het strand
Credits: FORLOVEWELIVE

Tip 8: Weekendbruiloft
FOR LOVE WE LIVE wil jullie graag het volgende mee geven: “Omdat de bruiloft waarschijnlijk kleiner wordt dan tevoren gedacht, heb je meestal wel een ruimer budget te besteden. Dit kun je nu bijvoorbeeld stoppen in een nog mooiere styling, opzij leggen voor een mooiere huwelijksreis wanneer het weer kan of je kunt je bruiloft ‘verlengen’. Wat we hebben meegemaakt is dat bruidsparen er een weekendfeest van maken met een kleinere groep en dit was fantastisch!”

Tip 9: Stel niet uit tot later
Susan, van Susan Susan Fotografie: “Bedenk wat voor jullie onmisbaar is op jullie onvergetelijke bruiloft, maak aan de hand daarvan de beslissing in welke vorm jullie je bruiloft wel of niet door willen laten gaan. Je weet nooit wat er in de tussentijd allemaal kan gebeuren. Mijn ervaring is dat heel veel dingen die een bruiloft mooi maken door kunnen gaan.” Juist met minder gasten wordt de bruiloft intiemer en intenser.

Katja en Nadine, van Vurige Babsen hebben nog een mooie afsluiting. Een oud gezegde luidt: “Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen”. Misschien wel een wijze les want niemand weet hoe morgen er uit ziet.

Lieve bruidsparen, we hopen dat jullie iets aan deze tips voor een onvergetelijke bruiloft in 2021 hebben. Laat jullie dus niet gek maken en vier vooral jullie liefde!

Met dank aan Fiona Langerak, M-Bird Events, Mon et Mine, Wim Wilmers, Bruidsboutique Sjiek, Het Boudoir, Peter Lammers, Fotobelevenis, Paul Smithuis, Frederique Klop Weddingplanner, Flawless Weddings, FOR LOVE WE LIVE, Susan Susan, DREAMDAYS en Vurige Babsen.