Styling concepten & decoratie verhuur

Volgens Pantone is groen dé kleurtrend van 2017. Het frisse groene greenery is terug te zien in onder anderen het interieur en op jullie bruiloft! Deze kleurtrend deed in 2016 al zijn intrede, maar blijft ontzettend populair in 2017. Is deze kleurtrend je even ontgaan? Lees dan vooral even verder! 

https://nl.pinterest.com/pin/338262621995342619/

De kleurtrend Greenery is terug te zien in mode- en interieurmagazines. Deze natuurlijke kleur is niet alleen terug te zien in de recentelijke catwalks en in de laatste interieur trends, maar kan ook is een trendy kleurthema zijn voor jullie bruiloft. Volgens Pantone is het een frisse en pittige geelgroene kleur die je doet denken aan de eerste dagen van de lente wanneer de natuur weer tot leven komt.
De kleur greenery is misschien niet de kleur waar je het eerste aan denkt als je een kleurthema vaststelt voor jullie bruiloft, maar deze kleuren zijn juist goed te integreren in de lente en zomer waarin bruiloften vaak plaats vinden. Groen is een natuurlijke en verfrissende kleur die goed past bij verschillende thema’s.
Bij een bruiloft is de kleurtrend greenery goed te combineren met bijvoorbeeld een back to nature, ‘vintage’ of ‘rustic chic’ wedding thema. Pas de groene tint toe op de tafels, decoratie, de bruidstaart en de uitnodigingen en menukaart voor de gasten. Daarnaast is het thema ook goed terug te laten komen in het boeket van de bruid en bijvoorbeeld in het kapsel van de bruid door middel van bloemen en bladeren.

De uitnodigingen

Voor de uitnodigingen en het menu voor de gasten kun je kiezen voor frisse en spannende uitstraling. Hier kun je een vleugje greenery aan toevoegen en kiezen voor een lettertype dat goed past bij het thema. Deze stijl kun je doorvoeren in de uitnodiging, het menu en de plaatskaarten. Een gastenboek in greenery stijl zal zorgen voor een extra touch.

De stijl

De kleur greenery zou je terug kunnen laten komen in de details van de kleding. Denk aan een stropdas of het pochet in de kleur greenery voor de bruidegom. Voor de trouwjurk van de bruid kun je het beste kiezen voor neutrale tinten, wit is altijd een goede combinatie met het greenery thema. Als accessoires zou je bloemen in het kapsel van de bruid terug kunnen laten komen.

Bloemen

Boeketten en bloemstukken passen erg goed bij het greenery kleurthema. Kies voor simpele tinten zoals wit en blush. De kleurtrend van 2017 heet natuurlijk niet voor niets greenery dus in de bloemstukken kan je gebruik maken van veel groen. Naast het boeket van de bruid en de bloemstukken voor de bruiloft kun je ook kleine bloemstukken als decoratie gebruiken op de dinertafels.

De bruidstaart

Greenery is ook goed toe te passen op de weddingcake. Kies voor neutrale tinten en vul dit aan met kleine details in het groen. Om het ‘back to nature’ effect te krijgen zou je bloemen en bladeren kunnen gebruiken. Denk aan eucalyptusbladeren, maretakken, klimop en rozemarijn.

Decor

Greenery met neutrale tinten en een tikkeltje goud of brons maakt het plaatje compleet. Denk aan een witte basis met een aantal groene elementen zoals bloemen, bladeren en andere details in greenery stijl. Dit in combinatie met gouden onderborden, brons bestek of mooie theelichthouders zorgt voor een romantisch gevoel. Je zou ook kunnen kiezen voor een mooie tafelloper in de greenery tinten. Versier een prieel met groene takken of klimop en witte of ivoorkleurige bloemen, leg een rozemarijn takje op de borden of servetten. Voordeel van groene takken is dat ze langer houdbaar zijn dan bloemen en je dus de versieringen eerder aan kan brengen dan op de dag zelf.

Moodboard

https://nl.pinterest.com/pin/272327108698265593/

Tekst: Dannica

Close Menu