uitgelichte afbeelding 2

Een huwelijksdag met een strak blauwe lucht en een stralende zon; daar dromen we allemaal van. Maar daarbij komen ook vaak hoge temperaturen kijken en die mogen de feestpret natuurlijk niet drukken. Met de juiste accessoires, decoraties en ceremonieopstelling kan een hoop leed (en zweet!) worden voorkomen. Daarom geven wij graag wat handige tips!

De stoelenstand
Om te voorkomen dat tijdens de ceremonie iedereen zit te puffen, is het handig om al bij de opstelling  en plaatsing van de stoelen op te letten. Zorg ervoor dat jullie gasten niet vol in de zon zitten. In overleg met de weddingstylist of ceremoniemeester en de mensen van de locatie, kun jij ervoor zorgen dat iedereen een mooie plek heeft en zich goed kan concentreren op jullie jawoord.  Een plek in de schaduw is geschikt, maar bij extreem zonnig weer kan die soms lastig te vinden zijn. Een tent kan dan uitkomst bieden. Zeker ook als het weer die dag om kan slaan en de er ineens een tropische plensbui uit de lucht komt. Tenten zijn perfect schuilmateriaal voor zowel regen als zonneschijn!

stoelenstand 3stoelenstand foto 1

Fris & Fashionable
Mocht het echter in de schaduw of onder de tent nog te heet zijn of is de mooiste stoelopstelling toch in de zon, dan kunnen waaiertjes en parasolletjes welkome accessoires zijn op een hete dag. Ze ogen chique en zorgen voor verkoeling. Zo behoud je je fashionable look en voorkom je zweetdruppeltjes op je voorhoofd. Ideaal!
parasolswaaiers in stylewaaiers

Dorstlessende drankjes
Op een warme zomerdag hebben je gasten al snel last van een gortdroge mond. Zorg er dan ook voor dat er voldoende dorstlessende drankjes te krijgen zijn! Dat kun je doen door een leuke limonade stand met diverse soorten dranken te plaatsen waar de gasten zichzelf kunnen bedienen. Zo’n stand fleurt ook de omgeving nog eens ontzettend op!
WeddingLemonadeStand-1limonadestandlemonade stand

Hittebestendig materiaal
Zorg ervoor dat je zoveel mogelijk spullen hebt van hittebestendig materiaal. Kies bijvoorbeeld voor nepbloemen. Deze blijven oneindig mooi, terwijl je bij echte bloemen kans hebt dat de helft er al gauw verlept bij hangt. Pas ook op met ballonnen als versiering. Het zou zonde zijn als ze een voor een knappen door de hitte en de versiering plotseling in elkaar zakt. Met name heliumballonnen en zwarte ballonnen zijn riskante keuzes op een warme dag. Misschien zijn wat extra lampionnen hier en daar handiger.

fake flowerszwart-wit ballonen

Verwen de voetjes
Wie zijn of haar voeten koelt, koelt gelijk helemaal af. Een voetenbadje bij een buitenbruiloft, bijvoorbeeld op het strand of terras, is dan ook zeer aan te raden. Helemaal in combinatie met een setje teenslippers. Ze zijn lekker luchtig en comfortabel om op te dansen. Veel vrouwelijke gasten zullen je dankbaar zijn dat ze hun hoge hakken uit kunnen schoppen!

danceshoesdanceshoes 2

Photo credits:
1. In Style Styling & Decoraties 2 Mon Cheri Bridals 3. In Style Styling & Decoraties 4 Wedding Chicks.5.  In Style Styling & Decoraties  6. The Knot 7. Pearls Events Blog  8. In Style Styling & Decoratiesc 9. The Nerd’s Wife    10 First Come Flowers 11.  The Lovely Find 12. Two Twenty One 13. Destination Wedding Store