Styling concepten & decoratie verhuur

Trouwen in het buitenland… Wie droomt daar nu niet over? Wij wel in ieder geval! Maar als je gaat trouwen in het buitenland moet je aan heel veel verschillende dingen denken en moet er ontzettend veel geregeld worden. Niet alleen de styling van de locatie is van belang maar je moet ook rekening houden met bepaalde zaken in het land en het huwelijk. Hier een aantal tips & tricks!

https://nl.pinterest.com/pin/548665167075902604/

The important stuff

Allereerst zijn er natuurlijk een aantal dingen die erg belangrijk zijn als je denkt aan een bruiloft in het buitenland. Allereerst is het heel belangrijk om een geldig paspoort te hebben als je gaat trouwen in het buitenland. Naast een paspoort kan het zijn dat je in sommige landen een visum nodig hebt. Dan heb je ook nog de verzekeringen. De meeste mensen zijn over het algemeen verzekerd als ze op reis gaan. Je kunt ook nog een bruiloftsverzekering afsluiten als je echt alles regelt wilt hebben. De wetgeving is ook een belangrijk punt als je gaat trouwen. De wetgeving kan in het land waar het huwelijk plaatsvindt anders zijn, maar je moet ook rekening houden met de wetgeving van je eigen land, omdat dat land ook het huwelijk in het buitenland moet erkennen. Het uitzoeken van de perfecte locatie kan wat lastig zijn vanuit een ander land, een weddingplanner is dan vaak ook een slimme keuze om je hiermee en met de andere genoemde zaken te helpen.

Place to be

Als je denkt aan trouwen in het buitenland denk je vaak aan mooie landen met zon, zee en strand. De 3 populairste bestemmingen om te trouwen in het buitenland zijn de Verenigde Staten, de Nederlandse Antillen en Italië. Ook landen als Turkije en Marokko zijn populair, dit omdat dan bijvoorbeeld een van de huwelijkspartners of daar vandaan komt of daar nog woont. Andere landen die ook erg populair zijn om te trouwen in het buitenland zijn:

  • Bali
  • Malediven
  • Maleisië
  • Griekenland
  • Curaçao
  • Seychellen
  • Hawaï
  • Mauritius
https://nl.pinterest.com/pin/399061216960681701/

The perfect styling

Bij de styling van een bruiloft in het buitenland komt veel kijken. Je moet zorgen dat je alles goed geregeld hebt en alles op een rijtje hebt gezet. Dit is handig voor de wedding stylisten die de styling komen verzorgen.

Een styling in het buitenland is niet altijd makkelijk, je moet rekening houden met de locatie, als je de locatie nog nooit in het echt hebt gezien moet je dus goede inschattingen maken over hoe de locatie qua oppervlakte er uit ziet en wat je er allemaal mee kunt doen. Je kunt een bruiloft in het buitenland zelf decoreren en er dus een DIY van maken, maar het is aan te raden om dit uit handen te geven aan professionele wedding stylisten die op locatie komen en dit voor jou regelen. Zo ga je nog enigszins rustig je bruiloft tegemoet. Ga je het wel zelf doen, neem dan kleinere decoraties mee als lampionnen, stoelstrikken, tafellopers, rollen lint, vlaggenlijnen en honeycombs.

Summer essentials

Als bruidsparen kiezen voor trouwen in het buitenland is dit vaak een land waar je zon, zee en strand kunt vinden. De locaties in het buitenland zijn vaak al erg mooi van zichzelf. Dat zorgt ervoor dat niet elke stijl goed past bij de locatie. Een aantal stijlen die altijd goed staan bij een locatie waar zon, zee en strand te vinden is zijn Bohemian style, Rose Quarts & Serenity blue en Greenery. Dit zijn een aantal stijlen die niet al te veel bevatten maar wel zorgen voor de mooie details.

Ga je de styling zelf doen, neem dan kleinere decoraties mee als stoelstrikken, tafellopers, rollen lint en slingers. Deze kun je in allerlei soorten en maten vinden, van kleurrijke vlaggenlijnen tot neutrale kleuren die passen bij de bruiloft. Naast slingers kan je ook gebruik maken van leuke lampionnen, honeycombs of pompoms, deze zijn ook in alle kleuren te vinden en zijn altijd te combineren. Wat het ook altijd goed doet zijn ballonnen, deze zijn altijd een leuke decoratie voor de bruiloft en door het grote aanbod aan kleuren en vormen zit er altijd wel iets moois tussen voor jullie bruiloft. Je kunt gewone ballonnen gebruik maar je kunt ook folieballonnen gebruiken in een tekst of losse letters.

https://nl.pinterest.com/pin/357614026644646731/

Met deze tips & tricks kan het bijna niet meer fout gaan. Naast al deze punten waar je aan moet denken tijdens het plannen van een bruiloft in het buitenland, is het belangrijkste dat je ervan geniet! Want trouwen in het buitenland is een unieke ervaring! Gaan jullie trouwen in het buitenland? Laat ons in een reactie hieronder dan weten in welk land!

Close Menu