Bezig met het plannen van de grote dag? Het trouwseizoen is nog niet begonnen, maar wij kunnen je nu al wel wat vertellen over de trends van 2016 op het gebied van bruiloft styling! Doe nu alvast inspiratie op het gebied van trouwtrends voor een top trouwerij!

Rose quartz & Serenity

Voor de eerste keer heeft Pantone het combineren van 2 kleuren gekozen als kleur van het jaar: Rose Quartz en Serenity! Rose Quartz geeft een overtuigende en warme uitstraling, terwijl Serenity juist heel luchtig is en zorgt voor rust en ontspanning. De kleur Serenity kun je het beste zien als een mix van paars en blauw. De kleur blauw zal je in ieder geval in allerlei tinten ook vaak tegen gaan komen in het jaar 2016! Een van de meest serene trouwtrends voor 2016.

Glitter & glamour

Glitter and glamour, daar gaat het in 2016 helemaal om draaien! Niks blijft gespaard, zelfs het briefpapier wordt voorzien van een glittertje. Het jaar 2016 zal ons een moderne maar ook een verrassende manier laten zien hoe je jouw grote dag onvergetelijk kan maken. Het gebruik van een glimmende folie op bijvoorbeeld menu’s, uitnodigingen en tafels nummers zal als trouwtrend in 2016 niet gauw too much zijn!

Ook shiny kleuren als rosé goud en metallic zijn helemaal hot in 2016, zelfs het eten en drinken gaan mee in deze trouwtrend. Daarnaast zijn kandelaars, vaasjes en servies perfecte objecten om je trouwdecor in deze kleur aan te kleden.

Bron: Weddbook

Bron: Weddbook

c55da29e3eaf2269a21c98673ffe4030

Pinkorg

Photobooth

In 2015 zagen we hem al op vele sites, maar uiteindelijk toch niet echt in de praktijk. In 2016 zet deze trouwtrend helemaal door en mag het allemaal nog wat gekker en uitgebreider! Je wilt natuurlijk wel wat momenten kunnen vastleggen op jullie bruiloften, en met een photobooth is dit de ideale oplossing. Leuke props, zoals snorren, lippen, brillen en bordjes maken het alleen nog maar beter. Zelfs de mensen die foto’s normaal niks vinden, zullen in de rij gaan staan voor een leuk kiekje!

Tassel Garland

De slinger is misschien wel het oudste en meest gebruikte decoratiemiddel ooit. Ook deze kan wel eens aan vervanging toe zijn! De Tassel Garlands bestaat al wel even, maar we hebben ze tot nu toe maar weinig teruggezien. De Tassel Garlands is er in verschillende kleuren en geeft toch even net een andere uitstraling dan normale slingers. Bovendien zijn ze echt geschikt voor de DIY’ers: maak er zelf een van zijdevloeipapier!

Food truck

Een originele manier om de catering te verzorgen op je bruiloft is dan toch echt wel met food trucks! Vaak te vinden op festivals, maar op een bruiloft zorgen ze pas voor een echte kick. In deze karretjes kan van alles te vinden zijn: hartige hapjes, naar vegetarisch, tot aan snacks. Daarnaast doen ze het ook nog eens super voor op de trouwfoto’s! Dus niet alleen een mooie trouwtrend maar ook een lekkere trend!

Foodtruck wedding

Fjorde Bride

Instagram

We kunnen in 2016 nu eenmaal niet om social media heen. Iets wat nu al niet meer weg te denken is, is toch echt je eigen hashtag voor jullie bruiloft. Je gasten zijn niet alleen gasten, maar stuk voor stuk ook allemaal fotografen. Er worden altijd genoeg foto’s gemaakt en daar kun je juist gebruik van maken. Bedenk een eigen hashtag, zoals bijvoorbeeld #NinaEnDennis2016 en laat het posten maar beginnen! De gasten kunnen deze hashtag gebruiken bij het plaatsen van foto’s op Instagram. Het zal een groot online verzamelalbum gaan worden en zo zie je ook in één oogopslag de uitstraling van de bruiloft!

Tekst: Kelly Martens en Maha Benhari