Het jaar 2016 is nog niet om of de trends van 2017 staan al volop klaar om jullie inspiratie te geven! Samen een keuze maken voor de stijl van jullie bruiloft is niet altijd even gemakkelijk. Denk aan de keuzes over het budget maar ook over jullie gewenste thema en aankleding.

In 2016 zagen we vaak het thema glitter & glamour terugkomen, dit vaak in combinatie met kleuren als rosé goud en metallic. Ook dit zal je in 2017 terug gaan zien bij uitnodigingen. De luxe uitstraling van metallic maakt een bruiloft strak, fris en romantisch. Vergeet de Photobooth niet, deze kwam vanaf 2016 vaak terug op bruiloften waar jij je ultieme geluksmomenten kon vastleggen met vrienden en familie. Daarnaast was 2016 het jaar van de foodtrucks, Instagram en Tassel Garland. Je kent deze vrolijke papieren slingers vast wel. Hier zijn veel DIY-blogs over te vinden waardoor je zelf gemakkelijk ook zo’n vrolijke slinger kunt maken.

Maar wat zijn nou de trends voor het jaar 2017? Wij hebben de opvallendste trouwtrends van 2017 voor jou op een rijtje gezet!

Foto: Corné Hannink

Styling: In Style Styling & Decoraties | Foto: Corné Hannink

Greenery
Een greenery wedding, het neemt de traditionele manier van stylen over en geeft er een geheel nieuwe dimensie aan.  Deze frisse trend laat zien dat alles mogelijk is met het toevoegen van wat extra groen aan jouw bruiloft. Niet alleen in 2016 zag je deze trend, maar ook in 2017 zal een greenery wedding onwijs populair worden!

Naast een trouwboeket dat de natuur laat terugkomen in een bruiloft, zie je tegenwoordig table settings versiert met mooie bloemstukken en bladeren. Dit in combinatie met mooie gouden onderborden krijgt je tafel een mooie luxe uitstraling. Dit is niet alleen terug te vinden op tafels, maar ook op trouwtaarten, ceremoniële decoraties en ingevlochten kapsels met bladeren en bloemen. Vergeet daarnaast ook niet de uitnodigingen voor de gasten. Ook hier kan een extra natuurlijke touch aan gegeven worden.

Corné Hannink Fotografie is gespecialiseerd in: - Portret fotografie - Zwangerschaps fotografie - Kinder fotografie - Bedrijfs fotografie - Product fotografie - Evenementen fotografie - Bruidsreportages - Fotofeestjes - Workshops: Leren fotograferen met een spiegelreflex camera, Nachtfotografie, studiofotografie, etc

Styling: In Style Styling & Decoraties | Foto: Corné Hannink

Barn farm
Rustieke schuren, boerderijen, houten schijven, lantaarns, je gaat het allemaal zien in 2017. Ook dit op de natuur geïnspireerde thema zal populairder worden dan ooit. Door de houten objecten die je toevoegt aan jouw bruiloft zal het een warme sfeer met zich meebrengen, maar ook veel gezelligheid. Jij kan jouw Barn wedding zo romantisch maken als je zelf wil. Voeg mooie lantaarns toe, kandelaars, kooien of andere industriële of vintage lampen om zo jouw unieke bruiloft te creëren. De bruin houten klapstoelen en crossback chairs zijn ook helemaal hip om te gebruiken voor jullie ultieme dag. Deze elementen doen je weer erg denken aan een natuurlijke sfeer en zullen dus goed passen in jouw styling over barn of greenery.

Styling: In Style Styling & Decoraties | Foto: Corné Hannink

Styling: In Style Styling & Decoraties | Foto: Corné Hannink

Styling: In Style Styling & Decoraties | Foto: Corné Hannink

Styling: In Style Styling & Decoraties | Foto: Corné Hannink

Livemuziek en Dj’s
Vaak is het lastig om te beslissen tussen livemuziek op je bruiloft of een dj die jouw liedjes in een heerlijke vibe afspeelt. Talloze bruidsparen kunnen hier moeilijk een keuze in maken. Daarom zullen we in 2017 vaak terugzien dat de paren gaan voor beide. Jullie grote dag met een geweldige dj die eigentijdse muziek draait en live muzikanten die hen begeleiden met klassieke instrumenten zoals strijkinstrumenten, hout- en koperblazers en slagwerk. Zo laat Wedding Planner Mindy Weiss op Brides.com weten “Adding an electric violin or sax can bring the music to the next level.” Weiss heeft voor sterren gewerkt als Jimmy Kimmel, Fergie en Channing Tatum en is dé trendspotter op het gebied van bruiloften. Als je budget erg krap is, is een Dj de ideale oplossing voor het amuseren van al jouw gasten!

Light up letters
Je hebt de light up letters dit jaar vast al vaak voorbij zien komen, ze zijn enorm populair. Maar ook in 2017 zorgen ze voor de wow-factor op iedere bruiloft! Wat er zo fijn is aan de light up letters, is dat ze in allerlei variaties mogelijk zijn. Je kan deze trendy letters zelf samenstellen met initialen of woorden die jullie beschrijven als koppel. De letters kunnen overal geplaatst worden op jouw bruiloft, van de ceremonie en bar tot aan de receptie en tuin. Vergeet niet dat deze light up letters in verschillende thema’s te gebruiken zijn. Denk maar aan een bruiloft in Hollywood thema of een prachtige Vintage bruiloft. Niet alleen in de avonduren zijn deze letters echte eyecatchers, maar ook overdag kun je er de leukste plaatjes van schieten tijdens jullie fotoshoot.

Styling: In Style Styling & Decoraties | Foto: Corné Hannink

Styling: In Style Styling & Decoraties | Foto: Corné Hannink

Crossback Chairs & klapstoelen

Zoek jij dé elementen voor een authentieke sfeer op jullie bruiloft? Witte en bruine weddingchairs zijn van echt hout gemaakt en worden vaak gebruikt als ceremoniestoelen. De zittingen van de klapstoelen zijn gevoerd en bekleed met skaileer. De klapstoel heeft een elegante uitstraling en kan zowel voor een strakke bruiloft als voor een romantische bruiloft gebruikt worden. Wat vooral leuk is aan de klapstoelen zijn de decoraties die je aan de stoelen kan bevestigen. Denk maar eens aan mooie strikken in verschillende kleuren, bloemen, maar ook andere versieringen zijn leuk om de stoelen een persoonlijk tintje te geven.

De Crossback chair is al enorm populair in de Verenigde staten en gaat binnenkort ook Nederland veroveren. Deze stoel met gekruiste leuningen kunnen de styling van jullie bruiloft helemaal afmaken. Je kunt achterop de stoelen leuke bordjes hangen met initialen van de bruid en bruidegom, dit in prachtig handgeschreven letters. De crossback chairs zijn ook mooi bij ronde tafels, waar de tafels neutraal aangekleed zijn met kleuren zoals taupe linnen of havermout. Op deze manier creëer je een echt rustieke sfeer die heerlijk open is.

Tekst: Kimberley