Mijn eerste antwoord op deze vraag is uiteraard: Omdat het leuk is! Maar heeft het ook echt meerwaarde? Een bruiloft kost tenslotte al zoveel geld.
Kan je dat geld niet beter aan iets anders besteden?

Als wedding styliste ben ik natuurlijk bevooroordeeld over waarom wedding styling een absolute must is voor elke bruiloft, maar eerlijk is eerlijk, ook zonder aankleding blijft elke bruiloft gewoon prachtig.

Waarom geen wedding styling:

– Sommige bruidsparen vinden aankleding gewoonweg helemaal niet belangrijk. En als je het niet belangrijk vind, is het ook zonde om er geld aan uit te geven!

– Aankleding heeft niet voor elk bruidspaar prioriteit. Een droombruiloft is heel vaak ook een kwestie van prioriteiten stellen om binnen het budget te blijven. En vaak heeft styling dan net wat minder prioriteit dan bijv. de locatie of de jurk!

– De bruidegom vindt het onzin! Al vaker heb ik meegemaakt dat bruiden al een bestelling geplaatst hadden en deze vervolgens weer intrekken, omdat de aanstaande bruidegom het zonde vindt om er geld aan uit te geven. Tja, je trouwt tenslotte wel met z’n tweeën he. 😉

– Geen budget. Dit argument wil ik meteen weerleggen, want ook met weinig geld kan je toch nog zoveel aan D.I.Y. styling doen!

– Geen tijd. Dit laatste punt heeft natuurlijk geen uitleg nodig waarom dit geen goed argument is, je huurt natuurlijk gewoon een wedding styliste in voor jullie bruiloft!

Waarom wel wedding styling:

– Ontzettend leuk om styling te combineren met een (kleur)thema!

– Het creëert enorm veel sfeer op jullie belangrijke dag!

– Gasten zijn vaak onder de indruk van de styling en zien hierdoor vaak de aandacht en zorg die is besteed aan jullie bruiloft.

– Het is ontzettend mooi en sfeervol voor jullie trouwfoto’s en bruiloft video!

– Jullie kunnen enorm veel creativiteit kwijt in de aankleding en het geeft veel voldoening als je later het resultaat bekijkt.

– Het geeft net de wowfactor aan elke bruiloft!

– Door middel van styling kan je een persoonlijke touch toevoegen aan de bruiloft.

– Het maakt een bruiloft net helemaal af!


Anouk Lisman
In Style Styling & decoraties