Styling concepten & decoratie verhuur

Regelmatig vragen mensen ons wat wedding styling nu precies inhoudt. Ook willen ze graag weten wat de toegevoegde waarde is van wedding styling. Graag vertellen wij als ervaren wedding stylisten je wat meer hierover!

Wat is wedding styling?

Wedding styling of bruiloft styling is de aankleding en styling van een bruiloft op het gebied van decoraties. Een wedding stylist kleedt dus geen bruidsparen aan met een gave trouwjurk of pak. Het gaat dus alleen om de decoraties waarmee je een locatie kan omtoveren tot dat ene perfecte Pinterest plaatje. Bruidsparen vinden meestal wedding styling van de trouwceremonie het meest belangrijk, gevolgd door het diner en het feest. Lees hieronder enkele suggesties voor een perfect gestylde ceremonie, diner en feest!

Credits: Inge Kooiman Fotografie | Bruiloft van Dasha & Tim

Huwelijks ceremonie styling

Het meest gevraagd is de wedding styling van bruiloft ceremonies. Dit moment is toch wel hét moment van de dag, waar jullie officieel man en vrouw worden van elkaar. Een speciaal en intiem moment dat altijd wel wat extra aankleding kan gebruiken om dit belangrijke moment te benadrukken en natuurlijk voor toffe huwelijksfoto’s als aandenken. De wedding styling van huwelijksceremonies bevat vaak decoraties als een prieel, backdrop of trouwboog om jullie als bruidspaar onder te laten shinen. Het gangpad wordt vaak versierd met een loper, bloemen, sfeerverlichting of rozenblaadjes. Extra meubilair als speciale bruidspaar stoelen of bankje, spreektafel of ceremonie stoelen zetten vaak meteen een andere sfeer neer. Ook kan je de stoelen eventueel nog mooi versieren met bloemen, linten of groene takken. Van klassiek romantisch tot rustic chic of boho festival stijl. Voeg er bloemen aan toe voor het gangpad, prieel of backdrop en versier de stoelen en je hebt een prachtig aangeklede ceremonie. Uiteraard zijn er veel meer mogelijkheden binnen ceremonie styling, maar hiermee kom je een heel eind op weg! En heb je nu geen zin om dit zelf allemaal te gaan bedenken of te gaan klaar zetten, huur dan een wedding styliste in om alles klaar te zetten en weer op te ruimen.

rustic chic wedding styling diner
Credits: Inge Kooiman Fotografie | Bruiloft van Dasha & Tim

Diner styling

Ook een bruiloft diner is een perfect moment om gebruik te maken van wedding styling. Op Pinterest zie je ontzettend veel plaatjes voorbij komen van ronde stijlvolle dinertafels en lange rustic chic diner tafels. Het diner is vaak een rustmoment binnen jullie bruiloft. Je gaat gezellig met een intieme groep familie en vrienden aan tafel om te genieten van een heerlijke maaltijd. Daarom valt mooie bruiloft styling van diner tafels ook altijd zo op en geeft het extra sfeer aan het moment. De basics voor diner aankleding zijn bloemen, sfeerverlichting en tafellinnen. Denk bij tafellinnen niet alleen aan tafellakens maar ook aan tafellopers en servetten. Soms is het juist ook leuk om geen gebruik te maken van tafellinnen zoals tafellakens. Stoere houten tafels met een loper of groene takken als versiering kunnen net zo mooi zijn! Heb je oog voor detail, maak het dan af met speciaal bestek zoals goudkleurig bestek en onderborden en servetversieringen. Ook speciaal ontworpen menukaartjes en naamkaartjes maken het net even helemaal af.

Barn

Feest styling

Wedding styling wordt vaak in wat mindere mate gebruikt in de feestzaal. Vaak zijn decoraties als grote lichtletters, trosjes heliumballonnen, sfeerverlichting en bloemen op statafels al voldoende. Dit komt omdat het meestal al wat donkerder is en je ook minder van de decoraties ziet. Maar ook prikkabels, lampionnen en doeken kunnen een zaal extra sfeervol maken. Wij raden vaak ook aan om eerder gebruikte decoraties zoals bloemen, sfeerverlichting en ballonnen bij bijvoorbeeld de ceremonie en diner te hergebruiken. Verplaatst deze van de diner zaal of ceremonie ruimte naar de feestzaal en je hebt er dubbel plezier van! Dit wil zeker niet zeggen dat wedding styling bij een bruiloft feest minder meerwaarde heeft. Juist decoraties als ballonnen kunnen de zaal net een feestelijker tintje geven in de avond. Alleen zien wij als bruiloft stylisten vaak dat in verhouding tot de huwelijksceremonie en diner, er wat minder aandacht ligt op styling van de feestzaal bij bruidsparen.

Bruiloft Decoratie huren

Een wedding stylist kan jullie ook helpen tijdens de voorbereidingen van jullie bruiloft door mee te denken met een uniek styling concept en het geven van advies van styling materialen. Sommige bruidsparen willen liever zelf de styling doen of laten doen door vrienden en familie, waardoor een bruiloft styliste niet per se nodig is op de dag zelf om alles aan te kleden. Jullie kiezen in dat geval voor het huren van bruiloft decoratie. Je kan de spullen zelf op komen halen en terug brengen in ons magazijn in Tilburg of tegen een transport vergoeding ervoor kiezen om de spullen te laten bezorgen op de trouwlocatie.

Hopelijk hebben we jullie enthousiast gemaakt met de mogelijkheden tot een toffe wedding styling! Nog niet overtuigd, maar toch nieuwsgierig wat bruiloft styling voor jullie bruiloft kan betekenen? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met een van onze wedding stylisten via info@instylestyling.com of 013-590 61 71. Of maak een telefonische afspraak om jullie wensen te bespreken. Na aanleiding van dit gesprek kunnen we eventueel een afspraak in onze showroom inplannen met een van onze gespecialiseerde wedding stylisten om decoraties en voorbeelden te komen bekijken! Check alvast ons handige stappenplan ter voorbereiding van jullie wedding styling.

Close Menu