De huwelijks trends voor 2012!

Speciaal voor jullie aanstaande bruidsparen heb ik een aantal trends voor 2012 op het gebied van bruiloften op een rij gezet.

Buiten trouwen

Ondanks de tegenvallende zomer trouwen bruidsparen toch heel graag buiten. Er zijn veel mooie trouwlocaties in Nederland beschikbaar waar dit tegenwoordig mogelijk is. Soms vraagt de gemeente wel om een “dak” boven het hoofd van de trouwambtenaar en het bruidspaar zelf voor het ja-woord en het tekenen van de huwelijksakte, maar vaak is een een prieel, tent of parasol voldoende. Niet alleen op trouwlocaties trouwen bruidsparen graag buiten, ook zien wij een trend van bruidsparen die graag in de tuin van hun eigen huis of bij ouders willen trouwen.

Persoonlijke trouwambtenaar

Steeds vaker kiezen bruidsparen voor een persoonlijke zelfstandige trouwambtenaar i.p.v. de ambtenaar van de gemeente zelf. Veel bruidsparen hechten veel waarde aan de huwelijksceremonie zelf. Het grote voordeel van een zelfstandige BABS is dat bruidsparen deze zelf kunnen uitkiezen op basis van een persoonlijke klik. Hierdoor kan een zelfstandige BABS vaak een intiemere en meer persoonlijke sfeer tijdens de huwelijksceremonie scheppen. Ook nemen ze veel langer de tijd voor de voorbereiding en duurt de ceremonie ook vaak wat langer.

Something blue……

Een trend die in 2011 al populair is, zal zich ook in 2012 doorzetten. Het kiezen voor een of meerdere kleuren als thema voor een bruiloft. Bruidsparen laten dit terug komen in bijv. de uitnodiging, bruidstaart, stropdas van de bruidegom, bruidsboeket, huwelijksbedankjes, tafeldecoraties zoals tafellopers en waxinehouders en decoraties voor de ceremonie en feestzaal zoals stoellinten en bloemen. Op dit moment zijn de kleuren paars, fuchsia en zeegroen populair.

Late night snack

Steeds vaker zorgen bruidsparen ervoor dat hun gasten ‘s avonds aan het einde van het feest nog van een late night snack worden voorzien. Populair is het puntzakje frietjes, maar ook worstenbroodjes, mini pizza’s, hot dogs en mini hamburgers vinden vaak gretig aftrek onder de gasten.

Trouwen in het buitenland

Een groeiende trend is het trouwen in het buitenland. Bruidsparen kiezen niet alleen voor romantische locaties in bijv. Frankrijk en Italie, maar ook vinden er meer huwelijken plaats in landen als Thailand, Bali (Indonesie), Malediven en Australie. Vaak gehoorde argumenten voor deze keuze zijn het mooie weer, romantiek en een intieme sfeer.

Origineel gastenboek als de Wish Tree

Bruidsparen wijken steeds vaker af van het traditionele gastenboek. De Wensboom met wenskaartjes van In Style Styling is een veelgevraagd huur item, maar ook alternatieven als een videogastenboek, de photobooth en een schilderij gemaakt door gasten zijn populaire gastenboeken.

Vintage Bruiloften

Vintage is back in style! Vintage bruiloften zijn eigenlijk thema bruiloften met vintage elementen. Denk bijvoorbeeld aan vintage huwelijksuitnodigingen, vintage bruidsjurk, vintage trouwauto, vintage decoraties zoals vogelkooitjes, antieke koffers, Art Deco juwelen en kroonluchters.

Thema Bruiloften

Tegenwoordig komt het steeds vaker voor dat bruidsparen meer aandacht besteden aan de styling van hun bruiloft. Dit wordt vaak gecombineerd met een bepaald thema zoals een kleur, seizoen, hobby of tijdsvak in de geschiedenis. Populaire thema’s op dit moment zijn strandbruiloften, romantische bruiloften, tuinbruiloften, vintage bruiloften en hippe en strakke styling themakleuren als fuchsia, black & white of paars.

Dessert Tafel

Vorig jaar waren cupcakes ontzettend hip, dit jaar zien wij de opkomst van de unieke dessert tafels en het snoepbuffet. Cupcakes maken daar vaak nog steeds onderdeel van uit, maar de dessert tafels zijn vaak veel uitgebreider en kunnen qua styling en kleuren ook vaak aangepast worden aan het thema van de bruiloft.