Afgelopen paar weken is de lente eindelijk begonnen. Zonnetje, veel mensen op het terras en voor mij een mooie gelegenheid om de jurkjes weer uit de kledingkast te halen.

Een lezer van de blog van vorige week mailde mij de vraag wat nu echt de trends op het gebied van wedding styling zijn voor deze zomer. Als wedding styliste kom ik meestal al een jaar tot 3 maanden voor de bruiloft in contact met een bruidspaar om hun wensen en ideeën voor de styling te bespreken. Dit is ook wel nodig, want het kost meestal wel enige tijd voordat het styling concept voor een bruiloft geheel af is. Ook houden we eenmaal per jaar tijdens de Love & Marriage beurs in Eindhoven een korte enquête onder toekomstige bruidsparen.  Hierdoor kan ik als styliste al wel redelijk goed de trends van het komende jaar inschatten.

Paars als thema kleur was vorig jaar al erg populair, maar ook dit jaar is het de kleurtrend voor bruiloften. Vaak mixen bruidsparen deze kleur met wit, maar ook met kleuren als fuchsia, lila en appelgroen.

Voor de lente en zomer zie ik vooral veel frisse kleuren als appelgroen, fuchsia en hot pink. En de kleuren wit, roze en rood komen eigenlijk elk jaar wel weer terug.

  

De trend die ik als styliste ook zeker toe juich is het thema vintage. Vintage is in de Verenigde Staten al jaren zeer populair en dit jaar zie ik echt een enorm groeiende vraag onder bruidsparen naar dit leuke thema. Met leuke items als oude typemachines als gastenboek, fruitkistjes, oude camera’s, lampionnen, papieren parasols en brocante vaasjes zal In Style Styling & Decoraties dit jaar verschillende bruiloften in een vintage sfeer brengen. Deze stijl is overigens ook heel goed te combineren met een rustieke stijl. Zo hadden verschillende bruidsparen de voorkeur voor rustieke en natuurlijke decoraties als jute tafellopers en jute lintjes om servetten, rustieke stompkaarsen op houten plateau’s en bundels hout met decoraties. De meeste van deze bruiloften zullen (afhankelijk natuurlijk van het weer) ook buiten plaats gaan vinden. De perfecte setting voor elk vintage en rustiek wedding thema!

Heb jij nou ook een vraag over styling of weddingplanning, mail die dan naar info@instylestyling.com met als onderwerp: Blog In Style.

Liefs!

Anouk Lisman