Styling concepten & decoratie verhuur

Een winter bruiloft is niet waar de meeste bruidsparen als eerste aan denken als ze gaan trouwen. Veel bruidsparen willen namelijk graag in de zomer trouwen, maar wisten jullie dat het ook super tof is om juist te kiezen voor een winter bruiloft? De winter geeft een super romantische en intieme sfeer aan een bruiloft. En na jullie winterse bruiloft kunnen jullie lekker naar de zon vliegen voor een warme huwelijksreis!

winter bruiloft
Credits: Moderne Bruidsfotograaf

Voordelen van een winterbruiloft

In de winter trouwen nu eenmaal minder bruidsparen, dus de kans is veel groter dan jullie favoriete locatie jullie gewenste trouwdatum nog beschikbaar heeft. Sommige bruidsparen moeten anders al minimaal 2 jaar voor hun trouwdatum een bepaalde trouwlocatie vastleggen. Hetzelfde geldt voor andere trouwleveranciers zoals bijvoorbeeld een fotograaf of een BABS.
Een ander groot voordeel is dat trouwleveranciers vaak een betere deal kunnen bieden dan in de zomer. Juist omdat het voor hen ook een rustigere tijd is.
Qua fotografie is de winter echt super sfeervol om romantische foto’s te maken van jullie winter wedding. Sneeuw zou natuurlijk helemaal top zijn, maar dat weet je natuurlijk nooit helemaal zeker in Nederland. Er zijn echter locaties in Nederland die sneeuw garanderen met sneeuwkanonnen! Zo belooft Kasteel Maurick in Vught bijvoorbeeld sneeuwgarantie bij een winterbruiloft.

Styling winterbruiloft

De styling van een winterbruiloft vinden wij zelf altijd super tof om te mogen verzorgen! We kunnen als stylisten dan zoveel leuke idee├źn bedenken om het sprookjes achtig en intiem aan te kleden. Ook zijn er zoveel leuke winterthema’s om uit te kiezen. Thema’s als Winter Wonderland, chique kerstthema of een intiem rustiek winter thema. Maar ook kleurthema’s als icy blue, elegant zilver of white wedding zijn super gaaf om uit te voeren. Wat minder voor de hand liggende thema’s zijn bijvoorbeeld Great Gatsby of Glitter & Gold, maar ook deze pasen perfect bij een winterse sfeer. De meeste bruiloften zullen in de winter wel binnen gehouden worden, dus jullie kunnen veel zorg besteden om een zaal geheel in winterse stijl aan te kleden. Denk bijvoorbeeld aan bontvachtjes op stoelen, witte bomen in de zaal, nepsneeuw langs het gangpad en veel sfeerverlichting. Misschien is er ook wel een grote openhaard in de zaal aanwezig die aan kan of die je kan aankleden met heel veel kaarsen en groene takken.

winter wedding diner
Credits: Moderne Bruidsfotograaf

Winter trouwjurk

Lange mouwen voor bruidsjurken komen weer helemaal in en zijn natuurlijk perfect voor een Winter Wedding!  Ook zijn er heel veel warme jasjes die prachtig staan bij een bruidsjurk en die je ook makkelijk uit kan doen als je swingend op de dansvloer staat. Een jasje van nepbont voor over je trouwjurk staat bijvoorbeeld echt super chique! Maar er zijn ook andere mogelijkheden die je kan dragen met een trouwjurk zonder of korte mouwen. Wat dacht je van een elegante stola of sjaal om je warm te houden tijdens de bruiloft? Ga je juist voor een meer bohemian winter bruiloft dan kan een poncho ook een heel hip alternatief zijn.
Poofy jurken, jurken met veel kant of met strass steentjes zie je ook veel terug bij winter bruidsjurken. Zeker genoeg keuze om jouw droomjurk te vinden voor een sprookjesachtige winter bruiloft!

winter bruidsjurk
Credits: Moderne Bruidsfotograaf

Winters trouwvervoer

Een paard met koets of eventueel slee is natuurlijk het ultieme romantische vervoer voor in de winter! Maar ook klassieke auto’s, trouwbusjes of limousines zijn zeer geschikt als winter vervoer naar jullie bruiloft. Of wat dachten jullie van een spectaculaire entree op een hondenslee? In het buitenland zijn er verschillende mogelijkheden om een hondenslee als trouwvervoer te boeken!

Winters bruidsboeket

Het is inderdaad waar dat er iets minder keuze is in bloemen tijdens de winter, maar er blijven echt genoeg bloemsoorten over voor prachtige bruidsboeketten. Denk bijvoorbeeld aan rozen, anemonen, orchidee├źn, hyacinten of anjers. Maar ook hulst takken, lelies, jasmijn, kleine dennenappels en amaryllis zijn heel mooi in de winter.

winter trouwboeket
Credits: Nikole Ramsay

Winter trouwlocatie

In Nederland zijn er zoveel toffe trouwlocaties die ook in de winter adembenemend zijn! Trouwen in een kasteel in de winter heeft natuurlijk altijd een sprookjesachtige sfeer. Denk bijvoorbeeld aan Slot Doddendael, kasteel Meerwijk, kasteel Heeswijk en kasteel Heeze. Maar ook een pareltje als de Hazelhof met glazen dak en een prachtige tuin of het super romantisch gelegen Landgoed Huize Bergen zijn super mooie locaties om in de winter te trouwen!

Ook enthousiast geworden om in de winter elkaar het jawoord te geven? Wij helpen jullie heel graag met de styling van zo’n super toffe winter wedding! Mail (info@instylestyling.com) of bel (013-590 61 71) ons voor meer informatie of plan een vrijblijvend styling advies gesprek in onze showroom in Tilburg in.

winter wedding landgoed huize bergen
Landgoed Huize Bergen in Vught
Close Menu